Bayram: "Kar yağışı tarımda tükenen umutlarımızı yeniden yeşertti"

TAKİP ET

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, kar yağışı sonrası kuraklık riskinin azaldığını bildirdi.
Bayram, yaptığı açıklamada, "Kar yağışı tarımda tükenen umutlarımızı yeniden yeşertti.Kuraklık riskimizi azalttı. Çiftçimize umut oldu…
İlimizde ekim sezonunun ardından gelen yağmur ve kar yağışı çiftçimizi sevindirdi. Bu dönemde yağan kar ve yağmur tarlalarda tohum zayiatını engelliyor.
Tarlalar karla kaplandı, yağış bekleyen çiftçimiz emeğinin karşılığını aldı.
Şu ana kadar gerçekleşen yağışların rekoltede yüzde 20 oranında artış sağlayacağını tahmin ettiklerini belirten uzmanlar, yağışların bahara kadar bu şekilde devam etmesi halinde rekoltenin yüzde 60 oranında artacağını değerlendiriyor.
Bu yağışlar ülkemiz açısından geçen seneye baktığımız zaman bir rekolte düşüklüğü vardı. Rekoltenin artacağı yönünde tahminlerimiz var. 
Yetkililerle arazilerde yaptığımız çalışmalarda da arazideki mahsullerin gayet iyi durumda olduğunu gördük. Kar yağışı özellikle çıkmayan mahsullerin çıkışını güçlendirmiş, tohumun kaybolma zayiatını da engellemiş durumda olduğunu gördük.
Tabii bunun baharın yağacak olan yağışlar da çok önemli. Baharın yağacak yağışlarla beraber yağışların artışıyla yüzde 50 yüzde 60’ları bulacağını tahmin ediyoruz." dedi.