Bayram: "Hotamış Göletine Su Ne Zaman Gelecek"

TAKİP ET

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, Hotamış Göletiyle ilgili açıklamada bulundu.

Bayram, "Konya Ovası Projesi'nin (KOP) en önemli adımı olan "100 yıllık rüya" Mavi Tünel Projesi ile Bağbaşı, Bozkır ve Avşar barajlarında toplanan suyu Konya Ovası'na aktaracak olan Mavi Regülatörü ve Apa-Hotamış İletim (AHİ) Kanalı projesi hakkında suyun ne zaman geleceği ile ilgili yetkililerden Karaman ve Konya Karapınar bölgesinde tarım yapan çiftçilerimiz adına açıklama bekliyoruz.

Yıllardır beklenen Göksu havzasındaki suyun barajlarda toplanarak Mavi Tünel vasıtasıyla Konya havzasına aktarılması amaçlanan "Mavi Regülatörü ve Apa-Hotamış İletim (AHİ) Kanalı projesinin 6 Mart 2012 tarihinde ihalesi yapıldı , 2019 yılında bitmesi gereken ve şu ana kadar 500 milyon TL civarında harcama yapılan 125 km uzunluğundaki kanal projesinde su bırakılması denemeleri yapıldı ve bazı alanlarda çökmeler meydana geldi. 

Son olarak yapılan 2019 yılındaki denemelerde çökmeler meydana gelince proje tamamlanamadı.

Üretime ihtiyaç duyduğumuz yeraltı sularımızın yetersiz  olduğu kuraklığın yaşandığı bölge tarımının kurtuluşu olarak görülen  bu projenin ve Karadağ sulama projelerinin tamamlanması üreticilerimizin beklentisidir.

DSİ yetkilileri KOP projesi mavi tünel ahi kanalının durumu hakkında açıklama yapılması üreticilerimizin bilgi sahibi olması açısından büyük önem taşımaktadır." dedi. 

karaman karaman haber mehmet bayram hotamış göleti