Bayram: "Dış havzalardan su getirilmesine acil ihtiyacımız var."

TAKİP ET

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, üreticilerle bir araya geldi.

Bayram, yaptığı açıklamada, "Su Sıkıntılarını Dile Getirmek Çözüm Amaçlı Görüşmeler Yapmak Üzere Üreticilerimiz Ziraat Odamıza Ziyaretimize Geldiler.
Ziraat Odası olarak hep dile getirdiğimiz, tarımsal üretimin devamı için olmazsa olmazımız olan artık tükenme noktasına gelen SU sıkıntımıza çözüm üretmek amacıyla bir araya geldik.
Çiftçi Temsilcisi olarak ilimizde artık bitkisel üretim ve meyve üretiminde tehdit haline gelen su sıkıntısı için çözüm amaçlı çalışmalara hız verilmesi ve sulama projeleri ile ilgili istişarelerde bulunulmasına, 
Akdeniz’in tuzlu sularına akıp giden Göksu’yu topraklarımızla buluşturmak için çalışmalar yapılmasına, 
Gödet barajının kapalı devre sulama sisteminin bir an evvel tamamlanması için önümüzdeki günlerde üreticilerimizin dahil edileceği, Milletvekillerimizin ve DSİ Yetkililerinin katılımıyla bir toplantı yapılmasına, Karaman’da devam eden projeler hakkında üreticilerimize bilgi verilmesi için görüş birliğine varılmıştır.
Sonuç olarak özetle Ziraat Odası olarak üreticilerimizin haklı talepleri olan SU konusunda ne kadar çaresiz olduğumuzu biliyoruz ve  yüksek sesle sesimizi duyurmak için var gücümüzle çalışmalar yapmaya devam ediyoruz.
Yıllardır hep söylediğimiz, sesimizi duyurmak için mücadelesini verdiğimiz, hızla gelmekte olduğunu gördüğümüz, telafisi olmayan, asrın felaketi olan SUSUZLUK ile ilgili geçim kaynağı %85 tarıma dayalı olan İlimizde,  üretimi sürdürebilmek için bu projelerin biran evvel hayata geçirilmesine, dış havzalardan SU getirilmesine ACİL !!! ihtiyacımız var." dedi. 





Karaman Ziraat Odası Mehmet Bayram