Bayram: Devletimiz BAĞKUR Emeklisi Çiftçilerimizi Mağdur Etmemelidir

TAKİP ET

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, memur ve memur emeklisine yapılan % 49.25'lik zam karşılığında SGK ve Bağkur emeklisine yapılan % 37.57'lik oranın geçim sıkıntısı çeken emeklinin beklentilerinin altında kaldığını ve adaletsizlik oluşturduğunu ifade ederek devletin Bağkur emeklisi çiftçileri mağdur etmemesi gerektiğini hatırlattı.

Oda Başkanı Bayram, “Memur ve memur emeklisine %49,25 verilen zam oranının aynısı SSK ve BAĞKUR emeklisine de verilmesi gerekir. Bu konu Cumhurbaşkanımızın önüne geleceği ve bir düzenleme yapılması için talimat vermesi emekli çiftçilerimiz adına beklentimizdir. TÜİK’in açıkladığı 6 aylık enflasyon oranı olan %37.58’in emekli aylığı artışında kullanılacağını düşünmüyorum. İlave refah payı bu oranın üzerine eklenir. Emekli aylıkları ve memur aylıkları bir hafta sonra netleşir. Eğer bir düzeltme yapılmazsa seçimi geçtim, adaletsizlik olur” dedi.

Bayram, “Yıllarca Bağ-Kur primi ödemiş olan emekli asgari ücret kadar emekli maaşı alamıyorsa aylıklarında oransal artış işe yaramaz! TÜİK’in 37.57’si değil de %50 olsa ne olur! Çözüm seyyanen artış+enflasyon farkıdır. %37,58 artışla 10.300 civarı olacak. Bu durumda emekli maaşı asgari ücretin %65 EKSİĞİ altında kalmıştır. Asgari ücret 2022 Ocak 8.506, 2023 Ocak 17.002. Yani %100lük bir zam. O halde emekli maaşı en az 15.000 lira olması beklentisi oluşmuştur. Emekli maaşları arasındaki adaletsizliği giderin. Memur emeklisine verilen %49.25 artışın yanında, %37.58 artışın adaleti sağladığını düşünmüyorum. BAĞKUR ve SSK emeklileri adına Sn. Cumhurbaşkanımızdan bu konuda bir iyileştirme bekliyoruz” diye konuştu.

Bağkur SGK emekli maaşı memur prim TUİK Mehmet Bayram enflasyon asgari ücret