Bayram: "Cumhurbaşkanımızdan Tarımın Başkenti Konya Ziyaretinde Müjde Bekliyoruz."

TAKİP ET

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2 Mayıs'ta yapacağı Konya ziyaretinde müjde beklediklerini söyledi.

Bayram, yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızdan Tarımın Başkenti Konya Ziyaretinde Müjde Bekliyoruz.
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2 Mayısta planlanan ziyaretinde ÜRETİCİLERİMİZ 2023 yılı hububat,  Şeker Pancarı referans alım fiyatı  ve büyük baş ve küçük baş hayvan üretiminde desteklerin artırılması, Dış havzalardan su getirilmesi devam eden projelerin tamamlanması ile ilgili müjdeli haberler bekliyor.
Türkiye’nin önemli hububat üretim merkezlerinden olan Konya ve Karaman  Ovası’nda birçok ürünün  ekim ve gübreleme çalışmaları devam ediyor. Maliyetler ve risklerin ciddi manada artması nedeniyle üreticilerimizin önünü görmek adına 
Cumhurbaşkanımızın yarın gerçekleştirilmesi planlanan Konya mitinginde 2023 yılı şeker pancarı ve hububat referans fiyatlarının açıklamasını bekliyoruz..
Devletimizin geçen yıl açıkladığı şeker pancarı ve hububat fiyatları ile üreticilerimizi  mutlu etmişti. Aynı mutluğu bu yıl da yaşamak istiyoruz. 
Heyecan ile Cumhurbaşkanımızın hububat fiyatlarını açıklamasını bekliyoruz.
Özellikle bölgemizde alternatif ürünlerin artmasıyla hububat ekim alanları azaldı Ukrayna-Rusya savaşının ardından buğdayın öneminin bir kere daha ortaya çıktığını hepimiz gördük ki Ukrayna ve Rusya savaşı tüm dünyayı etkiledi. Biz de bundan sonra dünyada yaşanacak bir buğday krizinden etkilenmemek için hububat üretimini arttırmalıyız. Çok şükür ülkemiz hububat üretiminde ileri seviyelerde. Hububat üretimine ağırlık vererek desteğin arttırılmasını bekliyoruz.Eğer destekler ve fiyat bu sene tatmin edici olursa seneye buğday ekim alanımız artar ve dışa bağımlılığımız ortadan kalkar.
Sonuç olarak özetle Sn. Cumhurbaşkanımızın Konya ziyaretinde 2023 yılı hububat,  Şeker Pancarı referans alım fiyatı  ve büyük baş ve küçük baş hayvan üreticilerimizin desteklilerinin artırılması ve kırsalda hayvancılık yapanların yararlanabileceği projelerle teşviklerin artırılmasıdır.
Tarımsal destek ve teşviklerde öncelik her daim çiftçi olmalıdır.
Destek ve teşviklerden aile işletmelerinin yararlanmasıdır. Ülkemizde hayvancılıktaki kırılmaların en önemli faktörlerinden biri; faizsiz kredilerden ipotek, teminat vb gerekçelerle kırsalın faydalanamaması, destek ve teşviklerin şehirlerden teminat veren şirketlere, sektör dışı kitleye kaymasıdır.
Ülkemizi besleyen Karaman ve Konya ovasına dış havzalardan su gelmesi ve devam eden projelerin hızla tamamlanması için müjdeli haberler bekliyoruz..

karaman mehmet bayram