Bayram: "Corona virüsten korunmak için organik kara elmas ekşi kara üzüm"

TAKİP ET

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, yaptığı açıklamada, "Vücudumuzun direncini arttıran en iyi  ve en kaliteli ürün  organik ekşi kara üzüm muhakkak tüketin bağışıklık sisteminizi güçlendirin Covid-19’dan korunun.

Güneşte doğal olarak kurutulan, kan yapıcı özelliğinin yanı sıra enerji deposu olan ekşi kara üzüm karaciğerin en iyi dostu ve eklem ağrılarının giderilmesinde bire birdir.

Türkiye’de Karaman’ın bazı dağ köylerinde ve Aladağ Köylerinde üretilen ekşi kara kuru üzüm içeriğinde demir, kalsiyum ve potasyum gibi mineralleri barındırdığı için oldukça faydalı yiyeceklerdendir. Bu yönüyle özellikle kemik gelişimine olumlu etkisi olduğu gibi, zayıflık, kansızlık gibi rahatsızlıkları tedavi etmede yardımcıdır. 

Ekşi kara kuru üzümü karaciğer dostu bir yiyecek olduğu gibi, vücutta bulunan birçok tümörü de iyileştirme açısından önemlidir.   Hafızayı güçlendirip, unutkanlığı gidermede etkilidir. 

Ağrı kesici özelliği olduğu gibi, göğüs hastalıklarında, balgam sökmede de oldukça faydalıdır aynı zamanda içerisinde iltihap önleyici maddeler barındırır protein ve karbonhidrat kaynağıdır. 

Rejim yapanlar da enerji almak için belli miktarda ekşi kara kuru üzümü tüketebilir" dedi.