Bayram: "Çiğ Süt Fiyatları Acilen Yükseltilmeli"

TAKİP ET

Bayram, süt fiyatları hakkında açıklamada bulundu

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, süt üreticilerinin sıkıntı içerisinde olduğunu belirterek fiyatların yükseltilmesini istedi.

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, yaptığı açıklamada, "Halen litrede 1 lira 83 kuruş olan çiğ süt fiyatları acilen yükseltilmeli.

Süt üreticimiz sıkıntı içinde önümüzdeki süreçte süt hayvanları kesime gidebilir sütte kazan kazan olmalı. Üreticide kazanmalı, sanayicide süt üreticimiz sıkıntı içinde. Sütte kazan kazan olmalı. Üretici de kazanmalı, sanayici de. Halen litrede 1 lira 83 kuruş olan çiğ süt fiyatları acilen yükseltilmeli. Piyasa fiyatları bu durumda. Tabii bu sürdürülebilir bir durum değil. süt/yem paritesinin 1,5 olması lazım. yani üreticimiz 1 kilo sütle 1,5 kilo yemi rahatlıkla alabilmeli. ama şuan parite 1 civarında görünüyor. 1,5 paritenin karşılığı olan fiyat da 2 lira 53 kuruştur. 2 lira 53 kuruşa süt fiyatlarını acilen çıkarmamız lazım.

Süt hayvanlarının kesime gitmemesi için süt hayvancılığının sürdürülebilir olması için bu fiyat olması gereken fiyattır. Süt hayvanlarının bir kısmı kesilmiştir. Önümüzdeki süreçte süt hayvanları kesime gidebilir. Acilen süt fiyatlarının yukarıya çekilmesi gerekiyor.