Bayram: "Çiftçimizin bu fiyatlara bitkinin ihtiyacı olan gübreyi kullanması imkansız hale geliyor"

TAKİP ET

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, artan gübre fiyatlarındaki sorunlarla ilgili açıklamada bulundu.

Bayram, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Gübre Fiyatlarındaki Zamlar Konusunda Hazırladığımız Raporu AK Parti Karaman Milletvekillerimize İlettik..

Tarımsal üretim açısından bilindiği üzere kuraklık yağışların yetersizliği nedeniyle çiftçimiz zor günler geçirmektedir.

Şükürler olsun geçtiğimiz hafta azda olsa yağan kar bir nebzede olsa nefes aldırdı. Ancak yağışlara sevinemeden gübre fiyatlarının artması özellikle üre gübresinin kullanımının artacağı bir dönemde fiyatların arka arkaya zamlanması çiftçimizin gübre kullanmasını zora soktu. 

Özellikle %80-90’a varan gübre fiyatlarındaki artışları rapor halinde ilimizde bulunan AK Parti Milletvekillerimiz Sn. Recep Şeker ve Sn. Selman Oğuzhan Eser ile görüşerek bildirdik. 

Üre gübresinin kullanımının artacağı bir dönemde fiyatların arka arkaya zamlanması ve 

Dolar kurunun 8.5 liraya çıktığı dönemde üre fiyatlarının tonu 2400 lira seviyesinde bulunurken, kurların düşmesine rağmen fiyatların 3000 liraya dayanması, anlaşılır bir durum olmadığını belirttik.

Ülkemizde kurun hareketi ile zamlanan gübre fiyatları kurda yaklaşık % 18 civarı düşüş olmasına rağmen gübre ve tohum fiyatları dolar kurunun yüksek olduğu fiyatlar baz alınarak üreticilerimize satılmakta olduğunu bu fiyat politikalarının incelenerek biran önce bu fiyatlara karşı tedbir alınması gerektiğini çiftçimizin zor durumda olduğunu Milletvekillerimize ilettik. Kendileri bu konu hakkında Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri ile görüşeceklerini belirttiler. 

Tarımın sorunları sadece çiftçinin değil, bu ülkede yaşayan herkesin sorunu olduğunu bilmeliyiz ve gübre fiyatlarındaki bu aşırı artışla ilgili devlet yetkililerimiz gerekli araştırmaları yaparak önlem almalılardır.

Çiftçimizin bu fiyatlara bitkinin ihtiyacı olan gübreyi kullanması imkansız hale geliyor.

Pandemi döneminde üretime çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde İnsanlarımızın mutlu ve huzurlu yaşayabilmesi için tarım sektörünün üretmesi lazım. Ülkemizin refahı için anahtar kelime üretmek, üretmek, üretmektir."

karaman karaman haber mehmet bayram gübre fiyat