Bayram: "Çiftçimizi sevindirecek güzel haber bekliyoruz"

TAKİP ET

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, dövizdeki düşüş sonrası çiftçinin gübre ve yem fiyatlarının düşmesini beklediklerini söyledi.
Bayram, yaptığı açıklamada, "Dövizde düşüşün çiftçimizin gübre ve motorin fiyatlarında da aynı oranda indirim olarak yansımasını bekliyoruz.
Cumhurbaşkanımızın açıklamasından sonra döviz fiyatlarının düşmesi çiftçimizi çok memnun etti. 
Tüm bu gelişmeler doğrultusunda döviz fiyatlarına bağlı olduğu için gübre fiyatlarında, motorin fiyatlarında yüzde 200-300’lere varan oranda yükseliş oldu. Şimdi Devletimizden gübre ve motorin fiyatlarında da indirim bekliyoruz. Çünkü önümüzdeki aylardan itibaren çiftçimiz bahar gübresini arazisine atacak.Eğer fiyatlar düşmezse çiftçimiz gübresini toprağa atamayacak. Gübre fiyatları dövize bağlı olarak düşerse çiftçilerimiz bu gübreyi kullanacak ve ülke ekonomisine üretime ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde büyük katkı sağlanmış olacak
“Çiftçimizi sevindirecek güzel haber bekliyoruz”
Karaman tarım şehri halkımızın yüzde %85  tarımla geçiniyor. Gübre fiyatlarının çok yüksek olmasından dolayı üreticilerimizin çoğu arazide gübreyi kullanamıyor. Bunu kullanamaması da hem verim hem de kalitenin düşmesi demektir. Şu anda döviz fiyatları yaklaşık olarak %35 oranında düştü. Gübre, yem ve motorin fiyatlarının buna bağlı olarak düşmesini bekliyoruz." dedi.