Bayram: "Çiftçilerin kredileri bir yıl süre ile erteleme kapsamına alınmaktadır"

TAKİP ET

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, yaptığı açıklamada, "Yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararları ile Kararname kapsamına giren çiftçilerimizin yalnızca faiz indirimli (sübvansiyonlu) olarak kullandıkları kredileri bir yıl süre ile erteleme kapsamına alınmaktadır.

Mevcut Kararname ile kredi borçlarının belirlenen faiz oranı ile 1 (bir) yıl ertelenmesi imkânı yanında istenirse birinci yılda sübvansiyonlu faiz oranı, takip eden yıllarda ise Bankamızca sunulan uygun faiz oranlarıyla kredi borçlarının ertelenen yıl ile birlikte azami 5 yıla kadar taksitlendirilmesi seçeneği de sunulmuştur.

Tarımsal faaliyetlerine devam eden ve kredi borçlarını taksitlendirme seçeneğini kullanarak, vadeye yaymak suretiyle geri ödeme imkânlarını geliştirmek isteyen üreticilerimizin, gerekli şartları taşımaları hâlinde, tarımsal faaliyetlerinin gerektirdiği kadar ilave faiz indirimli (sübvansiyonlu) kredi kullanabilme imkânı da mevcuttur.

Diğer taraftan, durumları Bakanlar Kurulu Kararı'nda belirlenen kapsama uymayan ancak, tarımsal üretim faaliyetlerine devam etmekle birlikte verim düşüklüğü, piyasada oluşan fiyatların düşük olması, hastalık, pazar daralması vb. gibi doğal afetler dışındaki nedenlerle tarımsal faaliyetlerinde ve gelir akışlarında aksama yaşayan üreticilerimizin Bankamıza olan sübvansiyonlu ya da sübvansiyonsuz kredi borçlarıyla ilgili olarak, Bankamızca uygun faiz oranları ile 5 yıla kadar vadeli, farklı yapılandırma alternatifleri de sunulmaktadır.

Tarımsal faaliyetlerinin finansmanı amacıyla Bankamıza kredi borcu bulunan ve yukarıda belirtilen kapsama giren müşterilerimizi yapılandırma olanakları hakkında bilgi almak üzere şubelerimize bekliyoruz."