Bayram: "Bankalar çiftçimize şartları zorlaştırıyorlar"

TAKİP ET

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, yaptığı açıklamada, "Banka çalışanları üreticinin manevi sorununu bilmiyorlar. Her şey rakam değil insanlara dokunmak gerekir. Burada yaşayan insanların sayesinde bankalar işlem yapıyor. Onun için  üreticiye sahip çıkın yardımcı olun. Gönüllere dokunun, çünkü burada yapılan iş ile maaşınızı alıyorsunuz.

Çiftciye yardımcı olun şartları zorlaştırmayın elbette görevinizi yapıyorsunuz ama  kişiye özel uygulama yapmayın, elinizdeki size verilen yetki dahilinde insiyatif kullanın. Çiftçimiz  zor şartlarda  üretim yapıyor bugün Karaman ekonomimizin lokomotifi üreticilerimizdir. Çiftçimizin sadece elma, mısır ve şeker pancarından Karaman ekonomisine Sağladıkları katkı yaklaşık 1,5 milyardır onlar kazanmaz ise emlak, otomotiv, çarşı kısaca Karaman ekonomisi  hayat biter.

Özel Bankalar Faiz Politikalarını Gözden Geçirmelidir...

Kredi faizlerin düşmesinden dolayı özel bankalarından faiz politikalarını gözden geçirmelidir. Çiftçimize yardımcı olmalıdırlar. Aksi taktir de yüksek faiz yükü’nün altından üreticimiz kalkamaz" denildi.