Başyayla'dan Sağlık Bakanlığına maske

TAKİP ET

Dünya ülkelerinin neredeyse tamamıyla Türkiye’yi de etkisi altına alan küresel salgın hastalık Korona virüsüyle mücadele aralıksız bir şekilde devam ederken, mücadelede en önemli gücün kişisel izole ve sosyal mesafenin korunması hayati ilke olarak kabul ediliyor.

‘Evde Kal’ şartının her geçen gün daha da yaygınlaştığı korona virüsüyle mücadelede kişisel korunma alanında ilk sıraya yerleşen ve Türkiye’nin sıcak gündeminde yerini koruyan maske konusunda ise Başyayla İlçemizde bulunan yaklaşık 100 kişinin çalıştığı “Yörükhan Tekstil Atölyesi” sahibi Mustafa Cansu; “Yörükhan Tekstil atölyemizde cerrahi 3 katlı telli maske dikimi yapılabilmesi için gerekli olan bütün resmi evraklarımızı tamamlayarak Sağlık Bakanlığı (USAŞ) ile imzalanan protokolde maske üretimine başlanmıştır.” dedi.

Edinilen bilgilere göre Sağlık Bakanlığına (USAŞ) cerrahi 3 katlı telli maskeler atölyemizde günlük 80 bin adet maske üretimi yapılarak Sağlık Bakanlığı (USAŞ) a 3 katlı cerrahi telli maskelerin kesim, pres ve dikimini de Yörükhan Tekstil atölyesinde yapılıyor.

Yörükhan Tekstil olarak ulusal bir mücadelede üzerlerine düşen görevi yerine getirmekten dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Cansu; “Her ülkede 7’den 70’e herkesi etkisi altına alan ve ancak ulus olarak üstesinden gelinebilecek küresel bir salgında herkes kendi üzerine düşen görevi yerine getirmeli, kurum ve kuruluşlar da bu mücadelede sorumluluk üstlenmeli. Yörükhan Tekstil olarak bizler Sağlık Bakanlığı (USAŞ ihtiyacı olan cerrahi maskelerin dikilerek teslimi konusunda üstümüze düşen görevi yerine getirdik. Bundan sonra da bir görev verilirse hazırız” dedi.

Başyayla Belediye Başkanı Sayın Ahmet İpek de Tekstil atölyesinde imal edilen maskeleri yerinde incelemek için, atölyede bir kısım incelemelerde bulundu.

Başkan İpek Atölyede çalışan arkadaşların sosyal mesafe kurullarına riayet ettiklerini, Belediye tarafından gerekli ilaçlama hijyenik çalışmaların aralıksız devam ettiğini, çalışan arkadaşlara ve atölye sahibi, Mustafa Cansu’ya çalışmalarında ve bu hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.