BAŞYAYLA'DA YAZ KUR'AN KURSLARI ARASI BİLGİ YARIŞMASI YAPILDI

TAKİP ET

Başyayla İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Yaz Kuran Kursları Arası Bilgi Yarışması önceki gün Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezinde yapıldı.

Programa Sarıveliler Kaymakamı ve Başyayla Kaymakam V. Hasan Sadebıyık, Başyayla Belediye Başkanı Şerafettin Bulgurcu ile kurum ve idare amirleri, yaz kurslarına katılan öğrenciler ile ilçe halkı katıldı.

Yarışmada öğrencilere zarflar dağıtılarak soruya belli sürede cevap vermeleri istendi. Sürenin dolmasının ardından doğru yanıt verildi ve programa katılanların da doğru cevabı öğrenmeleri sağlandı.

Sorular arasında ayetler, Hadis-i Şerifler okundu ayrıca Kışla köyü imam hatip Coşkun Uç tarafından ilahiler okundu.

Eğlendirici ve bilgilendirici saatlerin yaşandığı bilgi yarışmasında birinci Merkez Yaz Kuran Kursu 1 oldu. Yarışmada ikinciliği Kirazlıyayla Camii Yaz Kuran Kursu elde ederken ücünlüğü Kirazlıyayla Kuran Kursu kazandı.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri program sonunda dağıtıldı. Birinci olan Merkez Yaz Kuran Kursu 1’in ödülünü Sarıveliler Kaymakamı ve Başyayla Kaymakam V. Hasan Sadebıyık verdi. Birinci gelen yarışma grubu öğrencilerine 300’er TL para ödülü ile kitap ve 1.’lik plaketi verildi.

Yarışmada 2. Olan Kirazlıyayla Camii Yaz Kur’an Kursu öğrencilerine ödüllerini Başyayla Belediye Başkanı Şerafettin Bulgurcu verdi. İkinci gelen yarışma grubu öğrencileri kişi başına 200 TL ile birlikte kitap ve ikincilik plaketi aldılar.

Ücüncü gelen Kirazlıyayla Kuran Kursu öğrencilerine ise ödüllerini Başyayla İlçe Müftüsü Ramazan Demirci verdi. Ücüncü olan grubun ödülleri ise kişi başına 200 TL, kitap ve üçüncülük plaketi oldu. Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilere 50 TL ile kitap ve yarışma plaketi verildi. Program ödül töreninin ardından sona erdi.