Başyayla'da koronavirüs denetimleri yapıldı

TAKİP ET

Karaman'ın Başyayla ilçesinde koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında denetimler yapıldı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, "İçişleri Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda 81 ilde ve ilçelerinde aynı anda tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile birlikte en geniş kapsamlı Covid-19 denetim tekrarı yapıldı.

İlçemizde de Kaymakamımız Koray Çelik, Belediye Başkanı Ahmet ipek, muhtarlar, tüm kamu kurumlarımızın daire amirleri ve kolluk kuvvetleri ile birlikte Covid-19 tedbirleri ilçe merkezi ve köyler denetlendi. Çay bahçeleri, lokantalar, piknik ve dinlenme alanları, ticari taksiler, tekstil fabrikası, dükkanlar, marketler başta olmak üzere ilçemizde insan yoğunluğunun bulunduğu tüm alanlar denetlenerek "hepimizin sağlığı için" dikkat edilmesi gereken hususlar halkımıza anlatıldı.

Yapılan denetimde vatandaşlarımızın maske kullanımındaki hassasiyetleri ve işletmelerimizin kurallara uygun işlemleri Kaymakamımız tarafından takdir edildi. Görülen eksikliklerin ise en kısa sürede tamamlanması üzerine uyarılarda bulunularak toplumsal duyarlılığın ve farkındalığın hiç azalmadan devam etmesi gerektiği ve henüz tehlikenin yüksek şekilde devam ettiği vurgulandı.  

Covid-19 tehlikesi tamamen bertaraf edilerek can kayıpları son bulana kadar denetimler hayatın her alanını kapsayacak şekilde yapılmaya devam edecektir." denildi.