BAŞTAN AŞAĞI DEĞİŞTİ..

TAKİP ET

Kamil Uğurlu dönemindeki estetik ve yeşil alan ağırlıklı proje baştan aşağı değişti, projenin konut ağırlıklı bir hale geldiği görüldü.

Yeni Projede eski hastane alanı ve okul alanının yarısı 4 katlı bina alanına dönerken, eski odun pazarı kavşağına yapılacak bina garip karşılandı.

    Karaman Belediyesi’nin Karaman’ın çehresini ve gelişimini değiştirmek amacı ile geçtiğimiz dönem Belediye Başkanı Kamil Uğurlu döneminde başlatılan, eski odun pazarından, Karaman Kalesine kadar olan alanda yapılacak olan ve o denem Bakanlar Kurulundan bölge için ‘Kenesel Dönüşüm’ onayı çıkartılan ‘Kent Meydanı Projesi’nin ilk halinden eser kalmadığı ve Aralık 2015 ayında Belediye Meclisi’nden geçirilen yeni plan ile bölge adeta Konut alanına dönüştüğü görüldü.
    Eski planın TOKİ tarafından yapılacağı açıklanmasına rağmen, yeni planda TOKİ’nin devre dışı kaldığı ve projenin Belediye tarafından yapılacağı öğrenildi.
    Özellikle ilk planda Müze’nin projenin ortasında bir yere yapılacağı ve alanın süs havuzları ile güzel bir görünümde iken, yeni planda eski hastane binası, Anafartalar Okulunun yarısı, Aktekke meydanının karşısında bulunan (Defterdarlık tarafındaki) adanın ve eski buğday pazarındaki geniş alanın konut alanı olarak gösterilmesi büyük şaşkınlıkla karşılandı.
    Bu arada yine eski odun pazarı kavşağındaki Sağlık Ocağı’nın bulunduğu yere de kavşağı da içine alan bir bina yapılacak olması şaşkınlığı iyice artırdı.
    Karaman’ın kültürünü, tarihini, mimarisini ve yaşam şeklini en iyi yansıtması amaçlanarak yapılması düşünülen ve ilk projede yeşil alanların çokuluğu ile dikkat çeken Kent Meydanının, birkaç yıl içerisinde birkaç kez değiştirilerek, amacının dışına çıkarak adeta bir ‘Konut Projesi’ görünüşüne dönüştüğünü gören pek çok kişi, ilk proje ile son proje arasındaki farkı görünce ne yapılmak istendiğini anlayamazken, Belediye yetkililerinin konu hakkında bir açıklama yaparak kamuoyunun aydınlatılmasını beklemekteler.
    İlk Projeden neden vazgeçildiği, TOKİ’nin projeden neden çıktığı veya çıkarıldığı, konut ağılıklı görülen yeni projede Belediye’nin bu konutları nasıl ve ne şekilde yapacağı gibi pek çok soru yeni proje ile kafalarda soru işaretleri bırakıyor.
    Yeni Kent Meydanı projesi 21 Aralık’ta Belediye’de askıya çıkartıldı ve 1 aylık süre içerisinde projeye çok sayıda itirazın yapılmasının beklendiği öğrenildi.