BAŞPINAR TARIM SEMPOZYUMUNDA TÜRKİYE'DEKİ KIRMIZI ET ÜRETİCİLERİNİ TEMSİL ETTİ

TAKİP ET

Karaman İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen Sempozyumda yaptığı konuşmada, 'Yem Konseyenin kurulması için çalışmalar sürüyor.3 ayda 900 hayvan kestirerek üreticinin sıkıntısını giderdik. Karaman'a kesimhane yapılması için çalışmalar sürüyor' dedi.

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası tarafından Ankara’da düzenlenen “Tarımda Çözüm Arayışı-Örgütlenme Sempozyumuna” Karaman Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Seçkin Başpınar, konuşmacı olarak katıldı. Seçkin Başpınar, bu adımıyla Türkiye’de tarım sempozyumuna katılan ilk et üreticileri birliği başkanı olmuş odu. Başpınar, sempozyumda Karaman’la birlikte Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliğini temsil etti.

Sempozyuma Karaman Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Başpınar’ın yanı sıra Konya Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu, Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Halis Uysal, Köy-Koop Genel Başkanı Neptün Soyer, Çiftçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Abdullah Aysu da katıldı.

Oturum konuşmacısı olarak mikrofonu eline alan Karaman İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Başpınar, faaliyet ve projelerinden bahsetti.

“YEM KONSEYENİN KURULMASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR”

Yem maliyetlerinin artması ile üreticilerin sıkıntı yaşadığını üreticilere büyük katkı sağlayacak olan Yem Konseyinin kurulması için büyük bir özveri ile çalışacaklarını da dile getirdi.

“3 AYDA 900 HAYVAN KESTİREREK ÜRETİCİNİN SIKINTISINI GİDERDİK”

Kesim fiyatlarının düşmesi sebebi ile üreticilerin sıkıntı yaşadığını belirten Başpınar, kırmızı et üreticilerinin hayvanlarını besleyip kestiremediklerinin altını çizerek, Et ve Süt Kurumunun kesime başlamasıyla 3 ay gibi kısa bir sürede 900 adet hayvan kestirerek Karamanlı Üreticilerin az da olsa sıkıntılarını giderdiklerini söyledi.

KARAMAN’A KESİMHANE YAPILMASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Türkiye’de ilk olarak gerçekleştirmiş oldukları sözleşme projeleri salonda beğeni topladı.

Ayrıca Mevlana Kalkınma Ajansı ile yaptıkları sözleşme dahilinde Fizibilite Projesinin onaylandığını Karaman’da kesimhane yapımı için büyük bir özveri içinde çalıştıklarını da vurguladı.

Hayvancılık ile ilgili sorunlar ve çözüm arayışlarını dile getiren Seçkin Başpınar sorulan sorulara yanıt verdi.

Sempozyum, katılımcılara sertifika verilmesi ile sonlandı.