BAŞKAN SAMUR: "İSMİMİZİN ZİKREDİLMESİ BİZE YETER

TAKİP ET

İlçesindeki çalışmaları değerlendirmek için düzenlediği basın toplantısında konuşan Sarıveliler Belediye Başkanı Hayri Samur, 'Bizim de niyetimiz Sarıveliler'e eser bırakmak. İlerleyen yıllarda ilçedeki bir projeden bahsedilirken ismimizin zikredilmesi bize yeter' dedi.

Karaman’ın Sarıveliler İlçe Belediye Başkanı Hayri Samur, 2018 yılında yapılan hizmetleri değerlendirdi. Polisevi'nde gerçekleşen değerlendirme toplantısına, Karaman'daki yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

Saymakla bitmeyen hizmetleri 2009 yılından buyana yaptıklarını ifade eden Samur, “Alt yapı çalışmalarını bitirdik. İlçede fırın yaptık, belediye hizmet binası yaptık, yolları, sokakları düzenledik. Saymakla bitmeyen hizmetleri 9,5 yıl içerisine sığdırdık. Belediyecilik sadece altyapı, yol, su yapmak değildir, topluma yön vermektir, sanayi ve ticaretin gelişmesine katkı sağlamaktır” diye konuştu.

“Belediye olarak 2 tane tekstil atölyesinin açılmasına vesile olduk” diyen Başkan Samur, “Eski belediye binasının bulunduğu yere İller Bankasından kullandığımız kredi ile 34 daireli, 5 dükkanlı bir bina yaptık. 2 atölyeden birisi bu binada faaliyet gösteriyor.  İlçede hayata geçen ekonomik ve sosyal refahın artırılmasına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde istihdam artıyor ve dışa verilen göç azalıyor.

“İLÇEMİZDE YAZ SERACILIĞI GELİŞİYOR”

İlçemizde yaz seracılığı gelişiyor. Şuan 20 kişinin yaz serasıyla geçimini sağladığı Sarıveliler’de ilçe orman ve tarım müdürlüğüne 200 kişi, seracılık yapmak için müracaatta bulundu. Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının da destekleriyle ekonomik projeler, ilçede hız kazandı ve vatandaşa da kazandırmaya başladı.

İlçede tarımsal üretimin çeşitlendirilmesi ve ekonomik kalkınmanın sağlanması gerekiyor. Bildiğiniz üzere Sarıveliler’de istiridye mantarı da yetiştiriyoruz. Halkın geçimine katkı değeri oldukça önemli olan organik kavak (istiridye) mantarı yetiştiriciliği gibi projeleri çok önemsiyoruz.

“BEN RİSK ALDIM”

Son dönemlerde ülkede cereyan eden döviz hareketlerinden ilçe olarak biz de etkilendik. Bunların çözümüyle ilgili çalışmaları sürdürüyoruz. Belediyecilikte risk almazsanız iş ilerlemez ve bir şeyleri değiştiremezsiniz. Biz göreve geldiğimizde İlçede Sarıveliler Kaymakamının kaldığı evin dışında hiçbir dairede kalorifer yoktu fakat, şimdi 500’e yakın evde kalorifer var. Ben risk aldım. Aldığım riskin karışığı da Sarıveliler’e olumlu yönde yansıdı.

‘Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır’ işimizi iyi yapmaya çalışıyoruz. Ne demiş atalarımız, ‘At ölür meydan kalır, yiğit ölür namı kalır’. Bizim de niyetimiz Sarıveliler’e eser bırakmak. İlerleyen yıllarda ilçedeki bir projeden bahsedilirken ismimizin zikredilmesi bize yeter” şeklinde konuştu.