Başkan Özbay Açıkladı: "Esnaflarımız Şimdiden Endişeli"

TAKİP ET

Karaman Kaynakçılar, Tornacılar, Oto Motor ve Benzeri Tamirciler Odası Başkanı Cemal Özbey sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Koronavirüs tedbirlerine saygı duyduklarını fakat esnafların ilerisi için endişe duyduğunu açıkladı.

Özbey,  "Koronavirüs salgını ve sonuçları kapsamında şu ana kadar alınan ve alınması muhtemel kararlar neticesinde piyasalarda yaşanmaya başlayan ve yaşanması muhtemel sonuçlar esnaf Sanatkârımızı şimdiden endişeli duruma itmiştir.

Bu kapsamda öncelikle ve ivedilikle yapılması gerekenler acilen hayata geçirilmelidir.

Alınan tedbirler kapsamında bu günden sonra işyerlerini süresi belirli olmayan zaman boyunca kapatmak zorunda olacağından esnaf ve sanatkarımızın vergi, sigorta, bağkur, belediye ve diğer kamu kurumlarına olan ödenecek mevcut borç, taksitlendirme vb borçlarının dondurulması veya ertelenmesi;

Esnaf kefalet ve Banka kredileri ve beyanname, harç, taahhüt ödemelerinin ertelenmesi, ayrıca e haciz uygulamalarının işyerlerini açana kadar olan sürede askıya alınması gibi tedbirlerin hayata acilen geçirilmesi gerektiğini düşünmekteyiz.

Esnafımızın talepleri doğrultusunda iş dünyasında uzun süre onarılamayacak yaralar açılmadan önce devletimizin her türlü tedbiri alacağından kuşkumuz bulunmamaktadır.

Bütün esnaflarımıza bol bereketli kazançlar diler saygılar sunarım." dedi.