BASIN'IN ÖRNEK DEMOKRASİ DURUŞU !

TAKİP ET

24 Temmuz, Basın'da Sansürün kaldırılış 108. Yıl dönümü ve Basın Bayramı idi.


BASIN’IN ÖRNEK DEMOKRASİ DURUŞU !
Ahmet CİCİBIYIK

24 Temmuz, Basın’da Sansürün kaldırılış 108. yıldönümü ve Basın Bayramı idi. Bayram yapamadık ama 15 Temmuz’da Ülkemizde yapılmak istenen darbe girişiminde Türk Basınının ortaya koyduğu kararlı ‘Demokrasi Duruşu’ ile gururlandık.
    Karamanlılar olarak da bu süreçte gereken tepkiyi birlik ve beraberlik içerisinde göstermenin, ‘Demokrasi Nöbetlerinde’ Aktekke meydanını dolduran binlerce kişi ile göstermenin gururunu yaşıyoruz.
    Bizler 12 Eylül Darbesini iliklerine kadar yaşayan nesiliz. Demokrasinin, özgürlüğün değerini 40 yaşın altındakilerden daha iyi biliriz.
    Allah bu yüce millete bir daha o günleri göstermesin, 15 Temmuz’daki milletimizin gösterdiği dik duruşla da inşallah görmeyeceğiz de.
    Şimdi gelelim, Basının 15 Temmuz’daki duruşuna;
    Demokratik rejimlerin olmazsa olmazı kabul edilen, düşünce ve ifade özgürlüğünün vazgeçilmez aracı olan Basın’ın değeri/önemi bir kez daha haklılığını ortaya koymuştur.
15 Temmuz darbe girişimi vesilesiyle, menfur teşebbüsün özellikle ilk saatlerinde ve sonrasında ülkemizin, halkımızın umut ve ihtiyaçlarını dikkate alan, böylece demokrasiden yana duruşu ortaya koyan yayınlarla başarılı bir sınav veren Türk basını önemini bir kez daha ispat etmiştir.
Karaman’da da daha ilk saatlerden itibaren halkın haber alma hakkını her şeye rağmen sürdürme kararlılığını gösteren meslektaşlarımız, her şeye rağmen özgür basının yılmaz savunucusu olmuşlardır. Türk halkının ve Karaman halkının şanlı direnişine; kalemleri, fotoğraf makineleri, kameraları ve mikrofonlarını asla bırakmayıp görev yerlerini terk etmeyerek destek veren gazeteciler, Türk basın tarihine yepyeni bir onurlu sayfa eklemişlerdir.
Bu noktada tüm meslektaşlarımı tek tek kutluyorum.
Bu durumda Basın mensubu olarak bir basın bayram kutlamak değil, Milletimizin özgürlük mücadelesinde yanında olmayı ve bu mücadeleden elbirliği ile zaferle ayrılmanın gurur ve onurunu yaşamayı tercih ettik ve şükürler olsun başardık ta.
Bir kez daha yüce milletimize geçmiş olsun dileklerimle, şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli aileleri ve Türk Milletine başsağlığı diliyor, yaralılara da Allah’tan acil şifalar diliyorum.