BASIN, BUGÜNE VE GELECEĞE AYNADIR

TAKİP ET

HOTAMIŞLI; 'BASIN HERKESİN GÖZÜ - KULAĞI, BUGÜNE VE GELECEĞE AYNADIR'

Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ziya Hotomışlı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeni ile yayınladığı mesajında şöyle dedi; “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, her türlü şartlara, kıt kanaat imkânlara rağmen kamu hizmeti veren tüm basın camiasına başarılar diliyorum.

Şehrimiz, ülkemiz, bölgemiz ve Dünya’da baş döndürücü gelişmeler, olaylar yaşanırken; olup biten her şeyi bize bir “ayna” görevi yaparak fedakâr basın mensupları aktarmaktadır. Bizler sıcacık evlerimizde, okuduğumuz, seyreltiğimiz onca haber; nice zahmetlerle hazırlanmaktadır. Bizleri bilgilendiren basın camiamızın değerli emekçilerine gönül dolusu teşekkürler ediyoruz.
Basın; tarihin tanıklığını yaparken, herkesin ve her kesimin adına bu görevi yerine getirmektedir.
Demokrasi, hak, hukuk, adalet gibi insani evrensel değerlerin de vazgeçilemez kıstası; basın hürriyetidir. Basın; evrensel değerler adına denetleme görevi yapar.
Basın tarafsızlığı, basın ahlakının temel şartıdır.
Ancak bu tarafsızlığı; doğru bilgi, adalet, emek, ahlak, demokrasi, fikir hürriyeti ve demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla uygulanmasına yöneliktir.
Basın hürriyetinin olmadığı yerde demokrasiden tam olarak bahsedilemeyeceği gibi, temel insan haklarının teminatı ve gelişmesi de mümkün değildir.
Basın hürriyeti; bilim, sanat, fikir, ekonomi, sevgi, saygı, barış vb. alanlarda gelişmenin de temel esası ve itici gücüdür. Neyin ne kadar doğru-yanlış ve kimin haklı-haksız olup olmadığını da kamu vicdanına ve çoğu zamanda tarihin akışına bırakmak gerekir.
Kamu hizmeti verme mücadelesinde nice tehlike, tehdit baskı ve zorlukları göze alarak görev aşkıyla “doğrunun peşinde” koşturan Karaman’ımızın güzide basın emekçilerinin şahsında basın camiası mensuplarına sevgi, saygı ve teşekkürlerimizi sunuyoruz.”