BAŞBAKAN'DAN HAVAALANI MÜJDESİ

TAKİP ET

MİTİNG maratonuna devam eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'dan özel Ana uçağı ile Konya'ya, oradan da helikopterle Karaman'a geldi.


BAŞBAKAN DAVUTOĞLU; “GÖNLÜMÜN ŞEHRİ KARAMAN’I DÜNYA’YA TANITACAĞIZ”
DAVUTOĞLU, “HAVAALANI DA YAPILACAK, KARAMAN KENARDA BİR İL DEĞİL, TÜRKİYE’İN YÜKSELEN BİR ŞEHRİ OLACAK”


Aktekke Kent Meydanı'nda yaklaşık 12 bin kişiye seslenen “Karaman’da bizim evimiz. Gönlümün şehri” diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu Karaman’a övgüler yağdırdı.
“KARAMAN ULAŞIM HATLARININ KAVŞAK NOKTASI OLACAK”
“Selam olsun, sizlere. Selam olsun Karaman’ın tüm ilim insanlarına. Benim yüreğimin şehri Konya ama gönlümün şehri de Karaman’dır. Hz Mevlana’yı ve Onun annesi Mümine Hatun’u da şimdi hızlı trenle birleştiriyoruz. Hızlı Tren Karaman’dan da Habur’a kadar uzanacak.
Mavi Tüneli Konya Ovası ve Karaman’la buluşturuyoruz. Karaman’da 250 bin dönüm araziyi sulamaya açıyoruz. Karaman ihracatını bizim dönemimizde artırdı. 36 milyon dolar’dan şimdi 360 milyon dolara çıkardı. Bölünmüş yollar, Üniversite, Hızlı Tren bunları kim yaptı. Sırtını Toroslar’a ve Konya Ovasına dayamış olan Karaman bütün bu ulaşım noktalarının kavşağında yer alacak.  Türkçe’mizin Başkenti olan Karaman ulaşım hatlarımızın da kavşak noktası olacak.
“HAVAALANI”
“Ve büyük bir müjde daha vereyim size. İnşallah Karaman’da Havaalanı için etüt çalışmalarını tamamladık. Ve hayata geçiriyoruz. Allah hayırlı eylesin. Karaman’ı önümüzdeki dönem de de her türlü çalışmayla Karaman’ı dünyaya tanıtma yönünde büyük gayret sarf edeceğiz. Karaman’ın medeniyetindeki tarihi derin kimliğini bütün dünyaya tanıtacağız. Karaman’ı şimdi de Kültür ve Turizm Havzası haline getireceğiz. Karaman’ı Ereğli yolu üzerinden Adana otobanına da bağlıyoruz. Otobanlar, Hızlı Trenler, Kültür Merkezleri ve Üniversitesi ile Karaman artık kenarda bir il değil, Türkiye’nin yükselen bir şehri olacak inşallah. Recep ayında 2 Recep’imizi de inşallah Ankara’ya göndereceksiniz. Karaman hep bize destek verdi. İşte Karaman, işte Başbakan. Karaman’da bizim evimiz. Gönümüzün şehri. Karamanlı hemşehrilerimiz sizlere selam olsun.”
'SALDIRILARIN SORUMLULARININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'
Çağrılara rağmen bugün HDP binalarına saldırının olduğunu belirten Davutoğlu, şöyle konuştu;
'Ama maalesef bugün sabah aldığımız haberler hepimizi üzüntüye sevk etti. Adana ve Mersin’de HDP binalarına saldırılar oldu. Buradan AK Parti Genel Başkanı olarak, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak söylüyorum, kim seçim kampanyasına şiddet bulaştırırsa, kim seçim kampanyasında her hangi bir şekilde şiddete yönelik bir çağrıda bulunursa, onun karşısında en önce Ak Parti duracak. Bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Kime karşı olursa, olsun. Her zaman saldırıların karşısında olduk. Kim yaparsa yapsın, saldıranların hesabını sorduk.
MUHALEFETE ÇAĞRIDA BULUNDU 
Muhalefet partilerine çağrıda bulunan Davutoğlu, 'Şimdi HDP, MHP ve CHP parti liderlerine ve teşkilatlarına çağrıda bulunuyorum. Hep beraber, kim yaparsa yapsın, şiddetin karşısında kararlı bir şekilde devam edelim' dedi.
'SALDIRILARDA AK PARTİ VE HÜKÜMETİ SUÇLARLARSA BUNA İZİN VERMEYİZ'
Davutoğlu, 'Saldırılara karşı bu net tavrı ortaya koyarken aynı zamanda bu saldırılardan hareketle her hangi bir provokatif eylemler olursa ya bu saldırlar bir şekilde yön saptırarak AK Parti’yi ve hükümeti suçlayacak niteliğe bürünürse, buna da taviz vermeyiz. Bir en başından itibaren her türlü saldırı ve şiddete karşı olduk ve olmaya devam edeceğiz. Kimse buradan bir mağduriyet ya da hükümeti suçlayıcı tutuma girmemelidir. Hep beraber 7 Haziran’a barış içinde gireceğiz' dedi.
Davutoğlu konuşmasının ardından Lütfi Elvan, Ak Parti Milletvekili Adayları Recep Konuk, Recep Şeker, Milletvekili Mevlüt Akgün, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, İl Başkanı Nazmi Ünlü ile birlikte birlik mesajı vererek mitingi tamamladı.