BAŞBAKAN KARAMAN'DA HALKA HİTAP ETTİ

TAKİP ET

BAŞBAKAN YILDIRIM; '14 YILDIR MİLLETE HİZMET EDERKEN BİR TARAFTAN DA ŞEYTAN TAŞLADIK'


    Ak Parti Genel Başkanı, Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan’daki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Referandumu için dün Karaman’a geldi.
    Başbakan ile birlikte Kalkınma Bakanı hemşehrimiz Lütfi Elvan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Karaman Milletvekilleri, Karaman AK Parti İl, İlçe ve Belde Başkan ve Belediye Başkanları ile 10 binden fazla kalabalık bir vatandaş topluluğu mitinge katıldı.
    Başbakan Yıldırım dün saat 13.30’da Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanında düzenlenen mitingle Karaman halkına hitap etti.
    KARAMAN TÜRKİYE’NİN GÖNÜL DİLİ, DEVLET DİLİNİN KUTLU ŞEHRİ
     Başbakan Binali Yıldırım yaptığı konuşmasında; “ Karaman Türkiye’nin Gönül Dili, Devlet Dilinin kutlu şehri, Mehmet Bey’in, Yunus Emre’nin annesi Mümine Hatun’un şehri, İstiklal Mücadelemizin muzaffer komutanı Kazım Karabekir’in şehri, bu topraklarda nice şahsiyetler, nice kahramanlar yetiştirmiş Karaman. 
    15 Temmuz’da Fetöcü terör örgütü tarafından Karamanlı gencimiz Muhammet Yalçın şehit oldu. Allah şehidimiz ve tüm şehitlerimizi Peygamberimize komşu eylesin, tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.
    KARAMAN İŞİ BİTİRMİŞ
    Başbakan Yıldırım, alandaki coşkulu kalabalığın slagonları  ile; “ Karaman bu işi bitirmiş” dedi. Yıldırım; “Bugün 16 Nisan’a 19 gün var, bugün hayır türküsü söyleyenler telaşlandı hangi yalanı söyleyelim diye saatlerce düşünüyorlar.
    Bu Kılıçdaroğlu’nda maşallah gün görmemiş yalanlar var. Diyor ki, 16 Nisan’dan sonra Türk Bayrağını sadece Bakanlar, Valiler ve büyükelçiler taşıyabilecek, yalan, kaldırın şu bayrakları da Kılıçdaroğlu bir görsün. Bu Memlekette Bayrak inmez, Ezan susmaz.
    Diyorki Muhtarlara 16 nisan’dan sonra muhtarlıklar kapatılacak. Yalan.
    Diyorki işadamlarına 16 Nisan’dan sonra fabrikalarınız ve mal varlıklarınıza el konulacak. Yalan.
    Bu Kılıçdaroğlu’nun işi gücü millete faydası olmayan işlerle kafa karıştırmak.
BİR TARAFTAN MİLLETE HİZMET YAPTIK, BİR TARAFTAN DA ŞEYTAN TAŞLADIK
    Başbakan Yıldırım; “Biz 15 yıl önce Kurucu Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile yola çıkarken bir söz verdik. Biz Milletten başka kimseyi tanımayacağız, patron Millettir dedik. Bu prensibi bozmadık, yeni anayasa ile yine söz sahibi, patron siz olacaksınız.
    16 Nisan’da darbecilerin, Muhtıraları planlayanların miadı doluyor, tarihe gömülüyorlar. 16 Nisan’dan sonra devlet içindeki yapılanmalar, çeteler bitecek, Milletin iktidarı gelecek.
    AK Parti 14 yıldır millete hizmet ediyoruz ama bir yandan da şeytan taşladık. Şeytan taşlamaktan fırsat buldukça yollar yaptık, hizmet yaptık.
16 Nisan’dan sonra artık engelsiz koşu var. 16 Nisan’da gücü siz belirliyorsunuz. Cumhurbaşkanını siz seçiyor ve 5 yıl size hizmet ediyor, sizin isteklerinizi yerine getiriyor.
İstiyorlar ki, bütün olanlara rağmen80 model anayasa ile devam edelim. Çünkü bu hali ile anayasa milli iradeyi engelleyen iyi bir araç.     
    54 YILDIR AB TÜRKİYE’Yİ OYALIYOR.
“Avrupa’daki Türkiye karşıtlığını görüyorsunuz, bizim hiçbir ülke ile alıp veremediğimiz sorunumuz yok, ama avrupa’da evet demek yasaklanıyor, buna rağmen Türkiye sukunetini sürdürürken avrupanın yaptığı düpedüz ırkçılıktır. Ama bu millet eyvallah etmez. 54 yıldır Avrupa Birliği Türkiye’yi oyalıyor.
    KARAMAN’A 11 MİLYAR LİRA YATIRIM YAPTIK
    Karaman’a iktidarımız döneminde tam 11 milyar lira yatırım yaptıklarını söyleyen Başbakan Yıldırım: “Karaman her şeyin daha fazlasına layık. Alt yapı olarak, özellikle ulaşımda Karaman’da önemli yatırımlar yaptık, Karaman-Konya ve Mersin yolları duble yol oldu, Ereğli yolu yapıldı, artık Ermenek Alanya yolu yapılıyor, 4 saatlik yol 2 saate inecek. Karapınar yolu yapılacak. Hızlı Trenle Karaman’ı buluşturduk, yakında Hava Yolunu Karamanlılarla buluşturacağız, temelini birlikte açacağız.”dedi. Başbakan Yıldırım konuşmasının bitiminin ardından Niğde’ye hareket etti.