BARO'DAN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

TAKİP ET

Karaman Baro Başkanı Av. Oktay Yılmaz 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

KARAMAN BAROSU BAŞKANI AV. OKTAY YILMAZ
 Her bir vatandaşın öğretmenlere şükran borcu olduğunu söyleyen Yılmaz, ‘’ Ülkemizde saygınlığı en yüksek meslek mensuplarının başında öğretmenler, ilim adamları gelmektedir’’ dedi.
Bu ve benzeri müstesna günlerin, bir nebzede olsa öğretmenlerin artan ve genişleyen meseleleri üzerine dikkatleri çekmesini temenni ettiğini ifade eden Oktay yılmaz, ‘’ Gelecek nesillerin yetişmesinde, olgunlaşmasında, fikir ve kanaat sahibi olmalarında hayati bir rolü olan öğretmenlerimizin, aziz millet varlığı açısından taşıdığı önem hiçbir şeyle kıyaslanamayacaktır’’ dedi.
Öğretmenlere bilinen tüm övgülerin az geleceğini söyleyen baro başkanı Oktay Yılmaz mesajında şu ifadelere yer verdi; ‘’Onlar geleceğin adsız mimarları, yarının yol göstericileridir. Dünya var oldukça en zor ve en gururlu meslek öğretmenlik olacaktır.
Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerinin üstün çalışmalarına bağlıdır. Sahip oldukları ilmi ve irfanı, cömertçe ve içtenlikle öğrencilerine aktarmaları, yarınların tablosuna şekil ve renk vermeleri Türk milletinin devamlılığında tayin edici bir etkileri olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Evlatlarımızın küçük yaşlarda başladıkları eğitim ve öğretim sürecinin her aşamasında, öğretmenlerimizin göz nuru, şefkati, merhameti ve öğütleri belirleyici bir niteliktedir.
Örnek davranışlarıyla bilgi pınarlarından içirdikleri öğrencilerinin zihniyetini ve kişiliğinin oluşmasını temin eden bu güzide mesleğin mensuplarını gözümüz gibi sakınmamız gerekmektedir. Bu vesileyle terör saldırıları sonucunda şehitlik mertebesine yükselmiş aziz öğretmenlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Fiilen ve hukuken öğretmenlik mesleğini tamamlayarak emeklilik günlerinin içinde bulunan öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum.
Çocuklarımıza bir harf öğretebilmek için yurdumuzun her köşesinde heyecanla görev yapan, fedakârlığın zirve isimleri olan saygıdeğer öğretmenlerimizin ‘Öğretmenler Günü’nü kutluyor, aileleri ve öğrencileri ile birlikte mutlu, huzurlu ve saadet dolu yıllar temenni ediyorum’’