BALIK FİYATLARI 7 TL'YE KADAR DÜŞTÜ

TAKİP ET

Karaman'daki Cumartesi Pazarındaki balık fiyatlarının geçen yılın aynı ayına göre 7'TL'ye kadar düştüğünü söyleyen Karaman Balık Pazarı Esnafı Şahin, bu mevsimde tüketilecek en lezzetli ve en yağlı balıkların hangisi olduğunu açıkladı.

Karaman’ın kent pazarlarından Cumartesi pazarındaki balık tezgahlarında balık fiyatları geçen yılın ekim ve kasım aylarına göre 5 ila 7 TL arasında düşüş oldu.

Pazardaki balıkların kilo fiyatı ise şöyle: “Karadeniz hamsi 10 TL, istavrit 15 TL, çinakop 25 TL, uskumru 20 TL, yerli palamut 15 TL(tane fiyatı), sazan 25 TL, küpes 15 alabalık TL, Karadeniz somonu 30 TL, levrek 35 TL, göl levreği 20 TL”

Cumartesi Pazarındaki Karaman Balık Pazarı esnafı Mehmet Şahin, “İklimsel özellikler balığın kalitesini, tadını ve miktarını etkiler. Belli aylarda bazı balıklar daha fazla tutulurlar. Her balığın yağlandığı bir ay vardır ve balıklar yağlanınca etleri de çok lezzetli olur. Genelde yağlı balıkların ızgarası, yağsız balıkların ise kızartması yapılır. Balık alırken dikkat edilecek en önemli şey balığın taze olmasıdır. Taze balığın solungaçları kırmızı, derisi gergin, gözleri parlak ve dışa doğru, pulları sıkı, kuyruğu da dik olur. Tabii en önemlisi balık alırken balık takvimine göre seçim yapmaktır” dedi.

Kasım ayının verimli ve bol balıklı bir ay olduğunu söyleyen Şahin, “Uskumrunun en iyi zamanıdır. Torik artmıştır, lakerdası yapılır. Çinekop, palamut, levrek, mezgit ve istavrit bol miktarda çıkar ve de çok lezzetlidir. Hamsi de çıkmıştır ve çok lezzetlidir”  ifadelerini kullandı.