Bakkalların Yaşadığı Sıkıntılar Coca-Cola Mersin Bölge Satış Müdürüne Aktarıldı

TAKİP ET

Türkiye genelinde ve ilimizde bir haftadır büyük sıkıntısı yaşanan bakkallarda ve zincir marketlerde satılan Coca-Cola fiyat farklarından dolayı büyük sıkıntı yaşayan Bakkal, bayi ve büfecilerin sorunlarını görüşmek ve sıkıntılarını çözmek amacıyla Coca-Cola Mersin Bölge Satış Müdürü Fatih Çerçi,

Karaman Coca-Cola Bayii ECM Gıda Ltd. Şti. sahibi Nevzat Armutçu ve Bölge satış Şefi Mustafa Özdemir Bakkallar, Bayiler ve Kantinciler Esnaf Odası Başkanı Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği yönetim kurulu başkanı Bayram Uysal ile Karaman Kahveciler, Büfeciler ve Kafeteryacılar Esnaf Odası başkanı ve Birlik yönetim kurulu üyesi Fatih Elitok ile birlik genel sekreteri H. İbrahim İncekara’nın da hazır bulundukları bir toplantı gerçekleştirildi.

Bayram Uysal, “Bir süredir Türkiye genelinde zincir ağına sahip marketlerde 2,5 kğ.’lık Coca-Cola ürünleri 5.75.-TL’den satılmaktadır. Odamız üyesi, zaten zor şartlarda faaliyetlerini yürütmeye çalışan; özellikle de Covid-19 Pandemi sürecinde iyice maddi sıkıntıya uğrayan ve zar-zor ayakta durmaya gayret eden Bakkal ve Bayilerimiz bölgesindeki ve ilimizdeki Coca-Cola Bayiinden yüksek fiyatla aldığı (Zincir marketlerin satış fiyatından daha yüksek fiyatla) ürünlerinizi 8.50.-TL gibi fiyatlarla satmak zorunda olduğumuzdan aradaki 2.75 .-TL’lik fark bakkal ve bayilerimizi zor durumda bırakmakta; mevcut müşterilerimiz dahi zincir marketlere yönelmektedir. Durumun acilen düzeltilmesi, eğer zincir marketlerde belirtilen fiyatta ürününüz satılmaya devam edilecekse, odamız üyesi bakkal ve bayilere de düşük fiyatla ürününüzün verilmesi ve bakkal ve bayilerimizin de makul fiyatlarla ürünlerini satmasına imkan tanınmasını talep ediyoruz. Aksi takdirde odamız üyesi bakkal ve bayiler Coca-Cola ürünlerini satmaktan vazgeçip yerine ikame ürünler satma cihetine gideceklerini tarafımıza iletmekte bu konuda gerekirse sosyal medya paylaşımlarıyla Türkiye genelinde Coca-Cola ürünlerini boykot etme yönüne gideceklerini ifade etmektedirler” dedi.

 Coca-Cola Mersin Bölge Satış Müdürü Fatih Çerçi’de “Coca-Cola Türkiye genel satış direktörlerimizle yoğun görüşmeler içerisindeyiz. Bu sıkıntı sadece 2,5 litrelik Colada var. Birkaç gün içerisinde sıkıntı çözülecek, Türkiye genelinde başlatılacak kampanya ile Bakkal ve Bayiler ile diğer esnaf ve sanatkarlarımıza da uygun bir fiyatla ürün verilecek ve aradaki fiyat uçurumu giderilecektir” dedi.