Bakan Turhan; "Konya-Karaman Hızlı Tren Sinyalizasyon İşi 2020'de Tamamlanacak"

TAKİP ET

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Konya-Karaman hızlı tren sinyalizasyon işinin 2020 yılında tamamlanacağını bildirdi.

Bakan Turhan, Konya-Karaman-Mersin-Adana HT Projesi'nin, bölgedeki yolcu taşımacılığının geliştirilmesine katkı sağlayacağını açıkladı.

Turhan, uzunluğu 423 kilometre olan projenin 102 kilometrelik Konya-Karaman kesimindeki altyapı, üstyapı, elektrifikasyon ve istasyon düzenlemelerinin tamamlanarak elektrikli olarak işletmeye alındığı bilgisini verdi.

Bakan Turhan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bu hatta 2020'de sinyalizasyon çalışmalarının tamamlanarak, saatte 200 kilometre hızla gidecek HT işletmeciliğine geçilmesi planlanıyor. Projenin tamamlanmasıyla Konya-Karaman hattındaki seyahat süresi 1 saat 13 dakikadan 40 dakikaya düşecek." diye konuştu.

Konya-Karaman hattının devamı niteliğindeki 245 kilometrelik Karaman-Niğde (Ulukışla)-Mersin (Yenice) etabının Karaman-Ulukışla kesiminde inşaat çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Bakan Turhan, projenin 2022'de tamamlanmasının öngörüldüğünü açıkladı.

Turhan, 110 kilometrelik Ulukışla-Yenice kesiminde proje çalışmalarının tamamlandığını, Adana-Mersin hattındaki mevcut çift hattın 4 hatlı hale getirilmesi amacıyla başlatılan 3'üncü ve 4'üncü hat yapımında da altyapı çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiğini belirterek, mevcut demir yolunu Çukurova Havalimanı ile bağlayacak projenin yapımı için ihale hazırlık çalışmalarının ise devam ettiğini kaydetti.