Bakan Pakdemirli, Gödet Barajı Sulama Projesinin Biran Önce Bitirilmesi Talimatını Verdi

TAKİP ET

8 Ocak Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Karaman'a gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Binali Yıldırım'la görüşen Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, ilimiz tarımı için önem arz eden sulama projelerinin tamamlanması için Bakan Pakdemirli'ye talepte bulundu.

Bakan Pakdemirli’de, DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız’a yatırım ihalesi için gerekli bütçenin biran evvel hazırlanarak çalışmaların başlatılması talimatını verdi.
Bayram konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Karaman tarımı için hayati önem taşıyan gödet barajı için müjdeli haberler veren bakanlarımıza teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımızın Karaman’da yapmış olduğu hızlı tren açılışına katıldık. Açılışta Son Başbakan Sn. Binali Yıldırım ve Tarım ve Orman Bakanı Sn. Bekir Pakdemirli ile görüşmede çiftçimizin sorunlarını iletme imkânımız oldu. Yaptığımız görüşmede Karaman’ın tarihi Gödet Barajı Projesinin önemi hakkında bilgi vererek teknik ihalesi sonrası yatırım ihalesinin biran evvel tamamlanması talebimizi ilettik. Bakanımız Sn. Bekir Pakdemirli, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Kaya Yıldız’ı yanına çağırarak yatırım ihalesi için gerekli bütçenin hazırlanarak çalışmaların başlatılması talimatını verdi. Değerli üreticilerimiz Ziraat Odası olarak var gücümüzle her ortamda sorunlarımızı çözmek için var gücümüzle çalışmalarımıza devam edeceğiz.  Gödet Barajının en kısa zamanda tamamlanması dış havzalardan bölgemize gelecek sulama projelerin tamamlanması için çalışmalar yapmaya siyasilerimizle görüşmelere devam edeceğiz. Çiftçimizin üretim için suya ihtiyacı var. Suyun olduğu yerde bolluk, bereket, refah artar”  Yaptığımız görüşmede şahsıma destek veren son Başbakanımız Sn. Binali Yıldırım’a Karaman’da tarımın sürdürülebilirliği için hayati önem taşıyan Gödet Barajı projesinin biran evvel tamamlanması için talimat veren Sn Bakanımız Bekir Pakdemirli’ye Devlet Su İşleri Genel Müdürü Sn. Kaya Yıldız’a her zaman yanımızda olan Milletvekillerimiz Sn. Recep Şeker, Sn. Selman Oğuzhan Eser ve 4. Bölge Müdürümüz Mehmet Ekinci’ye teşekkür eder şükranlarımı sunarım” dedi.