Bakan Karaismailoğlu: "Haziran ayı itibariyle vatandaşlarımızı Konya-Karaman YHT hattı ile buluşturmuş olacağız"

TAKİP ET

Bakan Karaismailoğlu'ndan Konya-Karaman YHT hattı ile ilgili yeni açıklama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 71. Karayolları Bölge Müdürleri Toplantısı'na katılarak konuşma yaptı.

Karaismailoğlu "Kara yollarımızda seyreden araç sayısı artarken, 100 milyon taşıt×kilometre başına düşen kaza anında ölümler 5,72'den 1,21'e düşerek kazalarda hayatını kaybedenlerin sayısında yüzde 79 azalma sağlandı. Yüz bin kişi başına trafik kazalarında can kaybında dünya ortalaması 18 iken, ülkemizde bu rakam 2019 sonu itibarıyla 6,6'ya gerilemiştir. Bölünmüş yollarımızdaki hızımız da saatte 40 kilometreden 88 kilometreye çıkarken, seyahat süresi yarı yarıya azalmıştır. Yollarımızın işletme performansının artırılmasıyla bugün zaman ve akaryakıttan yıllık 19 milyar liraya yakın tasarruf sağlıyoruz. Sanayicimize, çiftçimize malını daha hızlı ve daha tasarruflu bir şekilde nakliye etme imkanı sunarak ticari başarılarına da katkı yapmış oluyoruz" diye konuştu. 

Karaismailoğlu, teknolojik imkanlardan yararlanarak, ülke sathındaki tüm kara yollarının hareketlilik, verimlilik ve güvenlik açısından merkezi olarak yönetimini, kontrolünü ve takibini yapacak sistemi hayata geçirdiklerini anlatarak, gelişen dünyada ticaretin en hızlı şekilde yapılabilmesi ve mesafelerin kısaltılması için tüm ulaşım modlarının entegre çalışabilmesinin çok önemli olduğunun altını çizdi.

- "Haziranda vatandaşlarımızı Konya-Karaman YHT hattı ile buluşturacağız"

Karaismailoğlu, Ulaşım sistemlerini "bütünleşik mod" esasına göre değerlendirdiklerine işaret ederek, kara yoluyla yapılan yük ve yolcu taşımacılığının, hava yolu, demir yolu ve deniz yoluyla her noktada birleşerek etkin lojistik sistem oluşturulması için gayret gösterdiklerini belirtti. 

Demir yollarını yeniden devlet politikası haline getirdiklerini anlatan Karaismailoğlu, "Haziran ayı itibarıyla bütün vatandaşlarımızı Ankara-Sivas ve Konya-Karaman YHT hattı ile buluşturmuş olacağız." diye konuştu.


karaman karaman haber konya karaman yht hattı karaman konya hızlı tren hızlı tren