BAKAN ELVAN: "TÜRKİYE EKONOMİSİ 7.4 BÜYÜDÜ"

TAKİP ET

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, İbrala Barajı’ndan Karaman’a verilecek tatlı su projesinin ve Türk Dünyası Kültür Parkının açılışını yapmak üzere Karaman’a geldi.

,

Bakan Elvan’ın Karaman programı, Piri Reis Kültür Merkezinde sivil toplum kuruluşları Karaman temsilcileri ve muhtarlara hitap etmesiyle başladı. Bakan Elvan, Piri Reis Kültür Merkezinde yaptığı konuşmasında Türkiye’nin dünyanın en hızlı büyüyen ülkeleri arasında yer aldığını söyledi. Bakan Elvan, 2018 yılının birinci çeyreğinde Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) büyümesi piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşerek, yüzde 7,4 olduğunu belirterek, "Türkiye ekonomisi emin ve güçlü adımlarla yoluna devam ediyor. Dünyanın en hızlı büyüyen ülkeler arasında yer aldık. Bakıyorsunuz gelişmiş ülkeler, bu ilk çeyrekte yüzde 1,9 büyümüş, Avrupa 2,2 büyümüş. Gelişmiş ülkelerin 4 katı hızla büyüyen bir ülke. Koşuyoruz, onlar kaplumbağa hızıyla yürümeye çalışıyor, biz ise koşuyoruz. Niçin? Onları yakalamak için. Onları yakalayacağız ama bizim hedefimiz onların daha da ilerisi. Böyle bir süreçte, bize her türlü saldırıları, her türlü baskıları uygulamalarına rağmen 7,4 büyüdük. Bu büyümeye kalkıp, 'hormonlu büyüme' diyor. Hormonlu büyüme nasılsa? İhracatımız artıyor, otomobil, demir- çelik ve çimento üretimimiz artıyor. Nereye bakarsanız bakın, hep artıyor, yükseliyor. 7,4 büyüme; üretim yönüyle baktığımızda hem sanayi hem hizmet hem de tarım sektörünün büyümeye pozitif katkı sağladığını görüyoruz” dedi.

 

“TESİS 50 YIL BOYUNCA HİZMET VERECEK”

Bakan Elvan Karaman programına Tük Dünyası Kültür Parkında, parkın ve İbrala Barajın İçme Suyu Arıtma Tesisinin açılışını yaparak devam etti.

Karaman’da içme suyunun kuyudan içildiğini ve vatandaşların bundan hoşnut olmadığını dile getirerek Belediyenin de kuyu suyunu çıkartama için yüksek maliyetler harcadığını kaydetti. “Bugün bu iki sorunu da kökünden çözmüş oluyoruz” diyen Bakan Elvan, “ Artık pırıl pırıl, kalitesi son derece yüksek, içme suyuna kavuşuyor. Bu tesis 50 yıl boyunca Karaman halkına hizmet verecek. Karaman’ın bir an evvel giderilmesi gereken bir ihtiyacı böylece karşılanmış oldu. Saniyede bin litre su Karamanlı hemşerilerimiz içmesi için hizmete sunulacak. Yine bu barajdan organize sanayi bölgemize de su verilme imkanı doğdu. OSB’ye de destek vermiş olacağız. Barajdaki suyun yüzde 40’ı içme suyu olarak kullanılacak. Kalan yüzde 60’ı da sulama amaçlı kullanılabilecek” şeklinde konuştu.

 

“KARAMAN TÜRK KÜLTÜRÜNE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEK”

Türk Dünyası Kültür Parkının açılışının yapılacağını söyleyen Bakan Elvan, “Şu anda Türk Dünyası Kültür Parkındayız. Son derece güzel ve Karamanlı hemşerilerimizin mesire alanı olarak kullanabileceği ve de Orta Asya’daki ülkelerimiz başta olmak üzere Türk Dünyasından değişik ülkelerin burada renkleri kültürleri bir anlamda burada yaşatılacak. Ta, Kazakistan’dan başlayacak Özbekistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Azerbaycan, Balkanlar’a kadar uzanan o kuşaktaki tüm ülkelerimizin birer bölümü olacak.  Karaman’ımız geçmişte olduğu gibi bundan sonraki süreçte de Türk Kültürünü taşıma, yaygınlaştırma ve sahip çıkma anlamında öncülük etmeye devam edecek” ifadeleri kullandı.

Bakan Elvan’ın konuşmasının ardından İbrala Barajındaki İçme Suyu Arıtma Tesisine telekonferans ile bağlanıldı. Bakan Elvan’ın talimatıyla tesisin vanaları açıldı ve Karaman’a artıma tesisinde su verildi. Sonrasında kurdeleler kesilerek Türk Dünyası Kültür Parkının ve İbrala Barajı İçme Suyu Arıtma Tesisinin açılışı yapıldı.

Bakan Elvan’a Vali Fahri Meral Karaman Milletvekili Recep Konuk ve Recep Şeker ve Karaman protokol üyeleri eşlik etti.

 

BAKAN ELVAN ORUCUNU VATANDAŞLARLA BİRLİKTE AÇTI

Açılışın ardından Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanında kurulan iftar sofrasına katılan Bakan Elvan, meydanda halka seslendi. Bakan Elvan, Karaman’ın her geçen gün geliştiğini ve ekonomisini katlayarak büyüttüğünü söyledi.