BAKAN ELVAN: "KARAMAN, TÜRKİYE EKONOMİSİNE  ÇOK ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLIYOR"

TAKİP ET

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Karaman Valiliği ziyaret etti.

Hakkari'de teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan özel harekat polisi Muhammed Ali Mevlüt Dündar’ın cenaze töreni için Karaman’a gelen Elvan, törenin ardından görevine başlayan Karaman Valisi Fahri Meral’ı makamında ziyaret etti.
Burada konuşan Elvan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve emniyet mensuplarının yoğun bir şekilde terörle mücadeleyi sürdürdüğünü aktardı.
Elvan, “Artık inlerine, saklandıkları neresi varsa, hangi köşe bucak varsa her birini teker teker girip onları yok ediyoruz. Bu terör belasından da kurtulacağız. Özellikle son yıllarda Ortadoğu'da değişik küresel terör örgütleri kullanılarak birilerinin belirli kazanımlar elde etmeye çalıştıklarını da görüyoruz. Bizim mücadelemiz hem PKK terör örgütüne, hem DEAŞ’a, hem de FETÖ'ye ve diğer terör örgütlerine yöneliktir. Küresel terörle ve destekçileriyle mücadele etmeye devam edeceğiz. Allah'ın izniyle terörün kökünü de kurutacağız” dedi. 
Vali Meral’a hayırlı olsun dileklerinden bulunan Elvan, “Yeni Valimiz görevine başladı. Hayırlı uğurlu olsun. Bu bir nöbet değişimi Karamanımızın gelişmesi kalkınması için valimizde yoğun bir çaba sarf edecek. Bu nöbet değişimi her birimiz için geçerli. Önemli olan vatanına, milletine, ülkesine hizmet etmek” diye konuştu.
“ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE KARAMAN HAVAALANI İHALEYE ÇIKACAK”
Karaman’da yatırımlardan bahseden Bakan Elvan, şunları söyledi:
“Karamanımızın 10 bin yıllık bir tarihi geçmişi var. Medeniyetlere beşiklik etmiş bir şehir. Tarihiyle kültürel dokusuyla önemli bir ticaret merkezi olmasıyla ön plana çıkmış olan bir şehrimiz. Orta ölçekli bir il konumunda ama ilin performansına baktığımızda ildeki ekonomik büyüklüğe baktığımızda gerçekten Karaman Türkiye ekonomisine çok önemli katkılar sağlıyor. 
Karaman’ın bir başka özelliği ilk 10 ilimizden 6 tanesine iki buçuk üç saate ulaşabileceğiniz bir il. 15 milyon nüfusa iki buçuk üç saatte ulaşabiliyorsunuz. Karayolu, demiryolu itibariyle ciddi bir alt yapımız var. Önümüzdeki günlerde Karaman Havaalanının ihalesine çıkarak yapımına başlarız. Karayolu, havayolu ve hızlı tren hattınında tamamlanmasıyla birlikte Mersin’e uzanan bir deniz yolu bağlantısı da söz konusu olacak. 
“KARAMAN GÜÇLÜ BİR TARIM ŞEHRİ, ÖNEMLİ BİR GIDA ŞEHRİ”
Karamanımızın geleceğini çok daha iyi görüyorum. Bu yatırımlarımızın tamamlanmasıyla birlikte ekonomik açıdan çok canlı bir Karaman göreceğiz. Karaman güçlü bir tarım şehri, önemli bir gıda şehri. Türkiye bulgur üretiminin yüzde 20’si Karaman’da üretiliyor. Türkiye’nin bisküvi üretiminin yüzde 20’si Karaman’da üretiliyor. 
Ulaşım alt yapısının tamamlanmasıyla birlikte Karaman ülkemizin orta Anadolu’nun önemli lojistik merkezlerinden birisi olacak. Serbest Bölge kurulması çalışmaları devam ediyor. Ulaşım alt yapısı itibariyle önümüzdeki yılın ilk yarısında Karaman-Konya hızlı tren hattı artık işlemeye başlayacak. Ulukışla’ya uzanan hızlı tren hattımızdaki çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Karaman’ı gerçek anlamda lojistik bir merkez bir ticaret merkezi konumuna getirmiş olacağız. Yerel düzeyde belediyemiz tarafından yürütülen çalışmalar var. Karaman örnek olabilecek modern bir kent konumuna ulaştığını düşünüyorum.”