BAKAN'A AÇILIŞ YAPTIRILDI AMA HALA ÇEŞMELERDEN TATLI SU AKMIYOR !

TAKİP ET

*İbrala Barajı'ndan İçme Suyu projesi ile 11 Haziran'da Kalkınma Bakanı Elvan'ın katıldığı törenle şehre su verilişi yapılmıştı ancak bugüne kadar böyle bir şey gerçekleşmedi. *En son aldığımız bilgilere göre, Baraj'dan depoya kadar olan hat borularının dezenfekte edildiği, suyun depolanacağı 4-5 deponun da dezenfekte işleminin ardından 10 güne kadar içme suyunun şebekeye verileceği tahmin ediliyor.

İbrala Barajından Karaman merkeze tatlı içme suyu verilmesi ile ilgili proje yapımındaki müteahhit sıkıntılarının ardından yaklaşık bir aydır da şehre su verildi/verilecek konusu Karaman Kamuoyunun gündemini meşgul ediyor.

            24 Haziran Genel Seçimleri öncesinde Kalkınma Bakanı, Mersin Milletvekili hemşehrimiz Lütfi Elvan’ın katılımı ile 11 Haziran’da yapılan törenle şehre tatlı su verilişinin açılışı yapılmasına ve  aradan yaklaşık bir ay geçmesine rağmen Karaman halkı hala tatlı içme suyu içemiyor.

            Konu ile ilgili yaptığımız araştırmada; İbrala Barajından depolara kadar olan 26 km’lik borularda dezenfekte yapıldığı, çeşitli büyüklüklerdeki 4-5 depoda da yapılacak olan dezenfekte işleminden sonra 10 güne kadar suyun şebekeye verilemesi bekleniyor.

            Şehre tatlı ve sağlıklı içme suyu verilmesi ile ilgili daha önce yapılan tarihlerin hiçbiri gerçekleşmezken, son dezenfekte işlemi sonrası önümüzdeki hafta Karaman halkı tatlı içme suyuna kavuşup kavuşmayacağı merakla bekleniyor.