Baba, evladına yeni bir hayat verdi

TAKİP ET

Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı Aşağıçağlar köyünde ikamet eden uzun süredir böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize giren 38 yaşındaki Ahmet Sezer, babası Mehmet Sezer'in verdiği böbrekle hayata yeniden tutundu.

Uzun süredir diyaliz hastası olan ve kadavra için yaptığı başvuruya karşın uygun kadavra bulunamaması nedeniyle çalışamaz duruma gelmişti. Evli ve 2 çocuk babası Ahmet Sezer’in geçimini Bağkur emeklisi olan ve çiftçilikle uğraşan 63 yaşındaki babası Mehmet Sezer sağlıyordu.

7 yıldır beklediği kadavranın bulunamaması medeniyle baba Mehmet Sezer böbreğinin birini oğluna vermeye karar verdi. Yapılan tetkikler sonunda baba ile oğlunun dokuları uyuştu. Geçtiğimiz ayın başlarında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinde böbrek nakli ameliyatı gerçekleştirildi. Baba Mehmet Sezer ameliyat sonrasında tedavi sürecini tamamlayarak hastaneden taburcu edilirken oğul Ahmet Sezer’in tedavisi halen devam ediyor.

Ahmet Sezer’in sağlık durumunun iyi olduğu ve kendisine ikinci bir yaşam hakkı veren babası Mehmet Sezer hakkında söyledikleri ise duygulandırdı.

Ahmet Sezer, “Yedi yıldır diyaliz hastasıyım.Kadavra için başvurdum ama uygun kadavra bulunamadı.Bu süreçde geçimimizi babam sağladı.Çok yoğun çalıştığı için kendisinden böbreğini isteyemedim.En sonunda babam" Oğlum! Uygun böbrek için bunca yıl bekledin.Benim böbreğim uyarsa sana vereyim" dedi.Bunun üzerine doku testi yapıldı.Daha sonrada böbrek nakli oldum.Her baba benim babamın yaptığını yapmaz.Ondan Allah razı olsun" dedi.