AYŞE ABLANIN HEDEFİ OLİMPİYAT ŞAMPİYONU OLMAK!

TAKİP ET

Karaman'da yaşayan işitme engelli sporcu Ayşe Kesiktaş, olimpiyat üçüncülüğünün ardından gözünü olimpiyat şampiyonluğuna dikti.

2010 yılında Engellilerde Spor Projesi kapsamında judo sporuna başlayan Ayşe Kesiktaş (44) aralıksız devam ettiği sporda azmi ve gayreti ile diğer sporculara örnek oluyor.

3 çocuğu olması rağmen başladığı sporu bırakmayan Kesiktaş, Türkiye Şampiyonlukları, Dünya Şampiyonası’nda beşincilik ve Avrupa Şampiyonasında da ilk beşte yer alma imkanını elde etti.

Kesiktaş, son olarak 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'ndaki oyunlarda mücadele ederek judo kadınlar ferdi müsabakaları sonucunda bronz madalya elde etti.

Kesiktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, spora başlamadan önce sosyal bir hayatının olmadığını, spora başmasıyla birlikte sosyalleştiğini söyledi.

Sporla birlikte kendiğini geliştirdiğini dile getiren Kesiktaş, “Farklı insanlar tanıdım, kültürümü geliştirdim. Spor bana bu tür zenginlikler kazandırdı. Spor hayatımda bu dereceye kadar geleceğimi tahmin etmiyordum. Bu durumumla gurur duyuyorum” dedi.

Hedefinin her zaman yüksek olduğunu ifade eden Kesiktaş, şunları kaydetti:

“Yaşım ne kadar da büyük de olsa her ne kadar bu sporu yaptığım için başlarda ne kadar yadırgansa da ben gidebildiğim yere kadar gideceğim. Son noktasına kadar gidip hedefimi hep yüksek tutuyorum. Olimpiyatlara katılarak birinciliği istiyorum. Bu sporu bırakmayacağım. Ömrümün sonuna kadar devam ettireceğim.”

-“Spora başladığımda çevremdeki insanlar beni çok yadırgadı”

Kesiktaş, spora başlamasının ardından çevresindeki insanların kendisine ön yargılı yaklaştığını belirterek, “Spora başladığımda çevremdeki insanlar beni çok yadırgadı. Arkadaş ve aile çevresi olsun beni çok yadırgadılar. Üç çocuklu bir annesin nasıl yapacaksın sporu olmaz yaşın büyük şeklinde diyen oldu. Ben bunlara kulak asmadım. Ben bildiğim yolda ilerledim” ifadelerini kullandı.

-“Şimdi herkesin gözdesi oldum”

Olimpiyatta derece elde etmesinin ardından herkesin kendisini el üstünde tuttuğunu aktaran Kesiktaş, “Şuan olimpiyat üçüncüsü oldum. Hedefim birincilikti ama ben üçüncü oldum. Şimdi herkesin gözdesi oldum. Başta bana yadırgayarak baktılar, spor yapmamam için uğraşan kişiler şimdi onların gözünde ben gözdeyim” dedi.

Kesiktaş, hedefinin olimpiyatlarda birincilik olduğunu sözlerine ekledi.

Judo Antrenörü Ahmet Ömre Türe ise Kesiktaş ile spora başladığında iletişim sorunu yaşadıklarını daha sonrada kendisinin işaret dilini öğrendiğini dile getirdi.

Kesiktaş’ın judoya gelen gençlerden daha istekli şekilde spor yaptığını aktaran Töre, “Spora başladığı zaman biz ilk olarak yadırgadık. Çünkü yaşı diğer sporculara göre büyüktü. Müsabakalara katıldıktan sonra milli takıma davet edildi. Ayşe Abla bununla beraber judoya daha sıkı sarıldı. Daha sonra kendisi Venezuella’da düznelenen müsabakalara gitti. Oradaki müsabakalarda beşinci oldu. Son olarak olimpiyatlarda derece elde etti. Kendisi ile gurur duyuyorum” dedi.

-“Mutluyuz, gururluyuz”

Ayşe Kesiktaş’ın vatandaşlarla iletişime geçmesinde yardımcı olan kızı Şerife Kesiktaş da annesine spor konusunda her zaman destek olduklarını söyledi.

Her zmaan kendisine ‘sen bildiğini yapmalısın’ tavsiyesinde bulunduklarını aktaran Kesiktaş, “İyiki de demişiz. Annem olimpiyatlara katılarak büyük bir başarı elde etti. Mutluyuz, gururluyuz” diye konuştu.