Ayrancı'ya 1000 Tonluk Soğukhava Deposu Yapılacak

TAKİP ET

*Belediye Başkanı Büyükkarcı; Yapılacak Soğukhava Deposu için inceleme yaptıklarını ve Torku tesislerini incelediklerini, önümüzdeki yıl yaklaşık 4 Milyon TL’ye malolacak tesisi yapacaklarını belirtti.

İlimiz Ayrancı İlçe Belediyesi İlçeye 1000 Tonluk bir Soğukhava Deposu yapacak.

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız İlçe Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı; “İlçemizde 35 yıl önce yapılan mevcut 200 Tonluk Soğukhava Deposu artık ömrünü tamamladı, hem ihtiyaca cevap veremez hale geldi hem de ortaya çıkan sorunlar nedeni ile kullanılamaz bir duruma geldi.

İşte bu nedenle de biz 1000 Tonluk bir Soğukhava Deposu yapma kararı aldık. Bu noktada bilgi edinmek ve İlçemize en yararlı bir yatırım yapmak için bilgi edinmek üzere TORKU Soğukhava tesislerini ziyaret ederek tesisi inceledik ve yetkililerden bilgi aldık.

Yapacağımız Soğukhava Deposunun 250-300 Tonluk kısmını Peynir depolaması kalan kısmını da meyve depolaması için kullanmayı düşünüyoruz.

Bu yatımın yaklaşık 4 Milyon TL’ye malolması tahmin ediliyor ve önümüzdeki yıl bu yatırımı inşallah İlçemize kazandırmayı planlıyoruz.” dedi.