AYRANCI'DA YOĞUN KATILIMLI İFTAR YEMEĞİ

TAKİP ET

Ayrancı Kaymakamlığı ve Ayrancı Belediyesi'nin düzenlediği iftar programına 2 bin 300 kişi katıldı.

İlçe ve civar köylerdeki vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği iftar yemeği Ayrancı Yatılı Bölge Okulu Bahçesinde düzenlendi.
İftar yemeğine Karaman Valisi Süleyman Tapsız, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk, Garnizon Komutanı Albay İlhan Şen, Emniyet Müdürü Levent Tutuk, AK Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü, MHP İl Başkanı Oktay Yılmaz, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.
Ayrancı İlçe Müftüsünün yaptığı duanın ardından oruçlar açıldı. Vatandaşlara çorba, etli pilav ve tatlı ikramı yapıldı. 
İftar yemeğinin ardından açılış konuşmasını yapan Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, “Rahmet ve bereket ayı olan ramazan ayının İslam âlemine, vatanımıza ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Katılımlarından dolayı herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
Ayrancı Kaymakamı Mustafa Türkcan ise konuşmasında, Rahmet ve bereket ayı Ramazan ayınızı tebrik ederim. Ramazan ayının vatanımıza, milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Bizleri iftar sofrasında yalnız bırakmayan protokol üyelerine ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
AK Parti Karaman Milletvekili Recep Konuk da, “Memleketimizin, milletimizin birlikve beraberliğe çok fazla ihtiyaç duyduğu, özellikle şu günlerde devletle milletin kaynaştığı bir güzel ramazan akşamını birlikte idrak ettik. Ramazan ayınızı tebrik ediyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.
Karaman Valisi Süleyman Tapsız, yaptığı konuşmada, “Cenabı Allah’ın lütfu ile sağlık ve esenlik içerisinde bir ramazan ayını daha idrak ediyoruz. Ramazan rahmet, mağfiret, Kur’an ayıdır. Ramazan ayı nefislerin terbiye edildiği ve yapılan dualarla kılınan teravih namazlarıyla okunan Kur’an’la arındırıldığı mübarek bir ay. Ramazan ayında hepimizin özellikle rahmet ve merhamet duygularımız doruğa ulaşır ve dinimizin emretmiş olduğu komşusu açken tok yatan bizden değildir düsturunu yeniden hatırlarız.  Etrafımızda aç açıkta komşumuz var mı yok mu diye bunları tekrar hatırlarız. Ramazan ayında af ve mağfiretin çokça ihsan edildiği insanların sabrı, hoşgörüyü, affı ve affetmeyi öğrendiği bir mübarek ayı hep birlikte idrak ediyoruz. Ramazan ayının rahmet ve bereketinden bütün insanlığın hissedar olmasını yüce mevlamızdan niyaz ediyorum” dedi.