AYRANCI'DA GENÇ BEYİNLERİN GELİŞİMİ İÇİN KODLAMA ATÖLYESİ KURULACAK

TAKİP ET

Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) ve Konya Ovası Projesi Kırsal Kalkınma Programı (KOP) iş birliğinde yürütülen projeler açıklandı. Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açıklanan projeler kapsamında 2017 – 2018 eğitim öğretim yılında uygulanan ve devam eden 7 projeye yer verildi. 7 proje içerisinde yer alan Ermenek İlçe Milli Müdürlüğü ortaklığında gerçekleşmesi planlanan “Girişimciliğe İlk Adım: İnoatölye ve Robokod Hareketi” projesiyle Ayrancı’ya kodlama atölyesi kurulacak.

“Girişimciliğe İlk Adım: İnoatölye ve Robokod Hareketi” projesinin amacı: Teknolojinin ve girişimciliğin son derece önemli olduğu günümüzde Ayrancı İlçesinde yer alan potansiyel erken dönem girişimcisi gençlere ve ortaokul çağı öğrencilere girişimcilik becerileri kazandırmak. Girişimcilik becerilerinin yanı sıra Tekno girişimcilik alanında da projenin hedef kitlesine gerekli becerileri kazandırmak adına kodlama atölyesi kurulacak. Özellikle robotik ve kodlama alanında öğrencilerin girişimcilik yeterliliklerinin artırılarak, onların istihdam edilebilirliklerine katkı sağlamak hedefleniyor.

200 bin TL’lik bütçe ile hayata geçirilmesi planlanan projeye, MEVKA 150 bin TL, eş finansman ise 50 bin TL destek verdi.