AYRANCI BELEDİYESİ KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIĞIN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN KOP'A PROJE SUNACAK

TAKİP ET

İlimiz Ayrancı Belediye Başkanlığı tarafından Konya Ovası Projesi (KOP)’a İlçede küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi için proje sunacak.

            Konu ile ilgili görüştüğümüz Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı proje ile ilgili Gazetemize şu açıklamayı yaptı; “Gazetenizdeki dün yayınlanan Kars’taki Anadolu Peynirleri Buluşması ile ilgili Özel Haberi okudum, ilginize teşekkür ediyorum.

            Ayrancı’da özellikle Divle Obruk Peyniri’nin kalitesinin ve gelişiminin sağlanması yönünde araştırma çalışmalarımız devam ediyor.

            Bu bağlamda başta İlçemizde Küçükbaş Hayvancılığın geliştirilmesi için bir çalışma yaptık ve bu konuda bir proje hazırlamaktayız, projeyi KOP İdaresi Başkanlığına sunacağız.

            Bu Proje bizim için önemli. Özellikle Divle Obruk Peynirinin kalitesi için bu çalışma öncelikli diye düşünüyoruz.

            Bu projemize destek olarak Ayrancı’daki Meraların ıslahı, daha doğrusu korunması konusunda çalışmalarımız olacak ki bu da süt kalitemizin bozulmaması ve aynı zamanda Divle Peyniri kalitesinin bozulmaması yönünde olacak.

            Peynirlerin konulduğu Obruk yaklaşık 5 bin tonluk bir yer. Bu Obruk özelliğine sahip başka obruk yok. Bu Obruğun da korunması konusunda gerekli hassasiyeti gösteriyoruz.

            Divle Obruk Peyniri ile Ayrancı İlçemiz ülke ve uluslar arası alanda tanıtımımız için çok önemli ve bizde bu konuda gerekli tüm çalışmaları yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” dedi.