"AYNAYA BAK SOYKIRIMCI ALMANYA.."

TAKİP ET

HOTAMIŞLI; 'BAK AYNAYA, SOYKIRIMCI ALMANYA'

HOTAMIŞLI; “BAK AYNAYA, SOYKIRIMCI ALMANYA”

Kamu Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Ziya Hotamışlı yapığı yazılı açıklamasında şöyle dedi;  
“Türk milletine: soykırım yalan ve iftirasını atan Almanya’yı kınıyor, aynaya bakmasını hatırlatıyor ve bin misliyle onlara iade ediyoruz.
Şu husus herkesçe çok iyi bilinmelidir ki; Türk milletinin hiç kimseden insanlık dersi almaya ihtiyacı yoktur! Bilakis başta emperyalist devletler olmak üzere “insanlık” nedir sorusuna bunu Türk milletinden öğrenmeye ihtiyacı vardır!
1915'te 523 bin Türk iğrenç işkencelerle Ermenilerce katledilmiştir…
2.Dünya Savaşında 17 milyon insan Almanlarca gaz odalarında, fırınlarda yakılarak soykırım uygulandı. Soykırımın mucidi Almanlardır.
Her devlet yetkilisi: Tarihi Türk-Alman dostluğu…”diye söze başlardı…
Peki, bu günlere nasıl geldik? Türkiye’nin son yıllarda dış politikasında hangi ihmal ve yanlışlar yapıldı? Dış politikamızı belirlemede kimler rol oynadı, birikimli kişi ve kuruluşlara danışıldı mı? Bu arayışlarda sürekli yalnızlığa itilmemiz ve ticari ilişkilerimizin azalarak, pazar kaybına maruz kalmamızda kimler sorumlu?
15 yıl Türk Tarih Kurumu Başkanlığı yapan Prof.Dr. Yusuf HALAÇOĞLU:”Türkiye’de önemli mevkilerde Ermeni dönmeleri var, TİKKO,PKK vb. Ermeni dönmeleri idare ediyor…”açıklamalarından sonra 2008 Temmuzda görevden alındı.
Ermeni Açılımı sevdasına kapılanlarca görevden alınan Prof.HALAÇOĞLU:”ayrıca o zaman “kripto” Ermenilerle ilgili ne söylediysek doğru çıktı. Artık herkes biliyor 6 ay daha, ocak ayına kadar Türk Tarih Kurumu Başkanlığında kalsaydım Ermeni arşivleri açılacak her şey çok farklı olacaktı”demişti...
Türk Milli Eğitiminin en önemli görevi: her yaş ve seviyedeki nesillerimize Türk tarihini, Türk kültürünü, milli şuur bilinicini öğretmek ve kazandırmaktır… Vaziyet ortadadır. Kendi öz değerlerimize sarılmaktan, ülkemizi ve milletimizi her alanda kalkındırıp birlik, beraberlik, barış ve kardeşliği tesis etmekten başka yol yoktur.
“Tarihimizde yüzleşelim, Ermenilerden özür dileyelim, devlet: filancayı feşmekancayı ret, inkâr ve asimile etti…” gibi propaganda ve ipe sapa gelmez zevzekliklerin neticesinde Türk tarihi ve Türk devlet yetkilileri sürekli iftiralara maruz kaldı.
Geleneksel Türk-Alman dostluğu(!) ve 4 milyon Türk’ün yaşadığı, milyarlarca dolarlık ticari ilişkilerimize rağmen Almanya bile bizi katil diye itham ediyor ve pek çok şeyi göze alabiliyorsa gerisini biz düşünelim?
Yarın diğer devletler ve Araplar da peş peşe gelebilir. 3T: tanıma, tazminat ve toprak talebi gibi büyük tehlikeye karşı tedbirimizi almalıyız.
İster bilim adamı, aydın, mütefekkir, iş adamı, sanatçı vb. olalım, her birimize bu konuda çok büyük sorumluluk düşmektedir. Herkes uzmanı olduğu alanda dünyayı bilgilendirmek için üzerine düşeni yapmalıdır. Başta yazılı, görsel ve sosyal medya, ticari kültürel ve sportif alanlar olmak üzere…
Türkiye Kamu-Sen Ailesi ve Türk Eğitim-Sen olarak; Türk tarihinde soykırım, sömürü, zulüm, katliam vb. diye bir leke olmadığı için şanlı ecdadımızla gurur duyuyoruz. Gittiğimiz her yere merhamet, iman, adalet ve insani değerler götürdüğümüz için; daima alnımız ak, başımız diktir!
Tarih boyunca ve bu gün insanlığın düşmanı olan emperyalistlerle savaştık. Mazlumların sığınağı ve umut kapısı olduk.”