AYDINLATMA DİREĞİ YIKILDI, ESNAF; "SOKAĞIMIZ KARANLIKTA KALDI"

TAKİP ET

Karaman Şampakı caddesi 71. Sokak üzerinde faaliyet gösteren esnaf, 1 yıl önce devrilen aydınlatma direği için hala bir çözüm bekliyor.

Sokak içerisinde geçtiğimiz yıl kış ayında Belediye’nin kar temizleme çalışmaları sırasında kaza sonrası devrilen aydınlatma direği için esnaf 207 yılında elektrik dağıtım firmasına yazılı bir dilekçe sundu.
    Karamanlı esnaf akşamları caddenin karanlık noktada kaldığını belirterek son zamanlarda da hırsızlık vakalarının arttığını söyledi.
    “MOBESE İSTİYORUZ”
    Caddenin aydınlatma olmamasından yakınan esnaf, ayrıca direk için gerekli mercilere başvurduklarını belirtirken diğer yandan da sokağı gören bir mobesenin kırılmasını yetkililerden talep etti. Esnaf;
    “Aydınlatma direği kazaen yıkıldı. Ama sonrasında yerine bir aydınlatma konulmadı. 1 yıl geçti. Sokağımız karanlık kaldı. Hırsızlar da 3 esnafımızın işyerine dadandı. Bizler de bu durumdan endişe duyuyoruz. Kent merkezinde ticari yoğunluğu olan bir çarşının sokağına da mobese takılmasını istiyoruz. Hem aydınlatma hem de kameralı mobese ile gözetilmesi biz esnafların içini rahat ettirecek. Bu konuda Belediye Başkanına da durumu bildirdik. İlgili firmaya da dilekçe ile başvurumuzu yaptık. Ama 1 yıl geçti. Ve bir acilen bir çözüm bekliyoruz.”dedi.