Avrupa'nın En Büyük Tek Parça Elma Bahçesi Akçaşehir'de

TAKİP ET

Türkiye'de elma ağacı sayısında birinci, üretimde ise ikinci sırasında bulunan Karaman'da elma hasadı devam ediyor.

Avrupa’nın en büyük tek parça elma bahçesi ise Akçaşehir beldesinde bulunuyor. Yaklaşık 8 bin dekar alanda 2 milyon 600 bin ağaç sayısı ile yıllık 33 bin ton elma üretimi yapan Engin Tarım Karaman ve ülke ekonomisine büyük katkıda bulunuyor.

Engin Tarım Akçaşehir’deki elma bahçelerinin yanısıra Engin Ziraat ve Modern Meyvecilik Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile birlikte Tekirdağ Çorlu’da Sarılar ve Yenice Mahallelerinde, Karaman merkez Hacıcelal mahallesi ve Yuvatepe köyü yakınlarında soğuk hava depolama, boylama ve paketleme, plastik kasa üretim tesisleri ile Karaman Organize Sanayi Bölgesinde bulunan tesisleriyle modern bahçe tarımının gerektirdiği her türlü alt yapı yatırımıyla elmacılık sektörünün önde gelen kuruluşları arasında yer alıyor.

Geçtiğimiz gün Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram’ı ziyaret eden Engin Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Seyda Ertuğ ve İşletme yetkilisi Ömer Ertuğrul, ilimizde elma üretiminde katkılarının ve tesisleşme yolunda çalışmalarına devam edeceklerini belirttiler.




elma bahçesi engin tarım karaman akçaşehir tekirdağ mehmet bayram seyda ertuğ modern tarım