AV. ÜNVER: "CUMHURİYETİMİZİN TEMELİ BUGÜN ATLIDI"

TAKİP ET

Karaman Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl ve İlçe teşkilatları Atatürk Parkında 23 Nisan Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramı' için kutlama programı düzenledi.

Program, CHP il Başkanı Av. İsmail Atakan Ünver’in Atatürk Anıtına çelenk bırakmasıyla başladı. CHP İl Başkanı Av. Ünver’in konuşmasıyla devam etti.

 “23 Nisan, Cumhuriyetimizin temelini oluşturan önemli bir gündür” diyerek konuşmasına başlayan Ünver, “Bu bayram Ulu Önder Atatürk’ün himayesi ile 1927 yılında kutlanmaya başlayan ‘Çocuk Bayramı’ dır. Bugün bu bayram ve temsil ettiği değerler daha da önemli hale gelmiştir. Geçtiğimiz yıl 16 Nisan’da yapılan mühürsüz referandumla meclisin yetkilerinin elinden alındığı, bu yetkilerin bir adama devredildiği bir dönemde, ulusal egemenlik ve çocuk bayramını kutluyoruz. Bu anlamda son bir haftadır yaşadığımız baş döndürücü gelişmeler ve alınan seçim kararı ile önümüzdeki süreç daha da önemli hale gelmiştir. 2 ay sonra yapılacak olan seçimlerde yeniden meclisimize eski gücünü ve itibarını kazandırmak için bir şans ve fırsat doğmuştur. Bu süreçte, Gazi Meclisi sembolik hale getirenlere ve ülkeyi bir adama mahkum etmeyi düşünenlere en iyi cevabı vereceğinizden hiç şüphem yok” şeklinde konuştu.

“Bugünü kahramanları çocuklarımız için de, şunu söylemek isterim” ifadesini kullanan Başkan Ünver, “Küçücük yavrularımızı, siyasal emelleri doğrultusunda, cumhuriyet ve değerlerinin dışında, kendi emellerine uygun olarak şekillendirmek isteyen, onların geleceklerini karartan, yarınları yok edenlere de yine bizler, en güzel cevabı önümüzdeki süreçte vereceğiz. Gazi Meclisimizin itibarını iade ederken, yavrularımızın karartılan geleceklerini de aydınlığa çevireceğiz” şeklinde konuştu.

Daha sonra CHP heyeti 100 metrelik Türk Bayrağı ile Atatürk Bulvarı’ndan Aktekke meydanına kadar bir yürüyüş yaparak burada da kısa bir şenlik yaparak dağıldılar.

Haber: Adem DEMİREL