Atila Zorlu "En büyük gayemiz gençlerin hayali"

TAKİP ET

ERMENEK BELEDİYESİ Kişisel Gelişim ve Kariyer Merkezi'ne devam eden 400'e yakın öğrenciye eğitim desteği sağlıyor. Merkez tüm Taşelili çocuklara ücretsiz... Ermenek'te kentsel hayat

Atila Zorlu En büyük gayemiz gençlerin hayali

Röportaj: Yasemin KÜÇÜKCİCİBIYIK Okuma azmi ve kararlılığı gösteren öğrencilerin yüzde 68’ini kız öğrenciler oluşturuyor. Başkan Zorlu projenin cansuyu bir başlangıç olacağının altını çizerek “ Tüm kız çocuklarının ve Taşelili evlatlarımızın hayallerini gerçekleştirebileceğine inancım tamdır. Bu süreçte bir ağabeyleri, öğretmenleri olarak eğitim süreçleri boyunca yanlarında olacağım” dedi.

Başkan Zorlu’yu en çok mutlu eden projelerden birisi olmuş Kişisel Eğitim ve Kariyer Merkezi... Kentsel hayatın eğitimle yeniden yükseleceğine inanan Başkan Zorlu yoğun mesaisi arasında tarih derlslerine giriyor.

Sayın Başkan eğitime destek kursları projeniz nasıl gidiyor sorusunu sormadan önce kursların açılması bir takım prosedüre takılmıştı. Nasıl aştınız bu sorunu?

Atila Zorlu: Devlet geleneğine ve sorumluluğuna yakışmayan bu tür engellemeler bizi sadece üzer. Bu tür girişimlerden medet umanlar Atila Zorlu'ya değil, Taşelili çocukların hayallerine taş koyar, hepsi bu... Aslında bu konuda çok fazla konuşmak istemiyorum. Herkes kendine yakışanı yapmıştır. Biz istedik ki Ermenek’te eğitimde fırsat eşitliği içinde yeni bir kentsel hayat yükselsin.
Şehrimizin tarihine baktığımızda, tarihi kültürü ve medreseleri ile aydınlanma tarihimizde Ermenek önemli bir merkezdir. Ben bir eğitimciyim aynı zamanda iki çocuk babasıyım. Öyle zamanlar olmuştur ki, saha çalışmalarımda karşılaştığım tablo karşısında inanın insanın uykuları kaçıyor. Şehrül eminlik sorumluğu ile çalışmaya hep itina ettim. Ermenek’e ve Taşelili çocuklara güveniyorum. Bugünün ekonomik koşullarında vicdani bir sorumlulukla eğitime destek kurslarını açmayı planladık. Eğitim her zaman bizim en öncelikli alanımız oldu. Bu toprakların bağrından nice bürokratlar, hekimler, akademisyenler, hukukçular ve saygın iş insanları çıkmıştır. Daha niceleri de çıkacaktır. En büyük gayemiz gençlerimizin hayalidir.

Bizleri bir arada tutan en ufacık katkı ve eyleme bir kez daha teşekkür ederim”

Nasıl gidiyor kurslar? Şu an kaç öğrenciniz var Sayın Başkan?

“Hayat boyu öğrenmeye, hep birlikte olgunlaşmaya devam ediyoruz... 55 yaşında bir kursiyerimiz var, Ülkü abla... Azmi, enerjisi ve hedefleri, hepimize rol model”

Atila Zorlu: İlk günden beri heyecanı, motivasyonu yüksek bir şekilde devam ediyor.  %68’i kız öğrencimiz olmak üzere kurslara 400 civarında kursiyerimiz devam ediyor. Hayat boyu öğrenmeye, hep birlikte olgunlaşmaya devam ediyoruz. Kursa 12-55 yaş arası kursiyerlerimiz geliyor.  Her yaş grubunda, farklı meslek gruplarında katılım var,ev hanımlarından katılanlar oldu. Bu konuda geniş bir bakış açısıyla konuyu değerlendirdik.Yaşça büyük olanlar orada bir rol model oluyorlar, kuşaklar arası iletişime de katkı sağlıyorlar. Kısacası aileler ve çocukları mutlu, tâbi bizde... Eğitim hepimizin ortak alanı ve gayesi. Sayın Bakanımız Lütfi Elvan Bey kurslarımıza 4 adet akıllı tahta temin etti, ERÇEV Başkanı Sayın Reşit Keskin Bey ve Yönetimi eğitim materyalleri ile katkıda bulundular. Bu materyaller şu an bir çok okulda yok.İş insanlarımız bilgisayar yazıcı, fotokopi makinası temin ettiler.Söz konusu eğitim olunca herkes bir tuğla koyma konusunda gönüllü ve daha çok dikkat kesiliyor. Evlatlarımızın hayatını kolaylaştıracak eğitim ve kişisel gelişimlerini destekleyici projelerimizin ilki olan Kişisel Gelişim ve Kariyer Merkezi kursları beklenenden fazla ilgi görmüştür. Onların enerjisine ve gülümseyen yüzlerine hepimizin ihtiyacı var.Ben bu vesileyle katkıda bulunantüm hemşerilerime, gücü bir kasa elmaya, bir koli meyve suyuna, bir top kağıda yeten eğitim gönüllüsü herkese, bizleri bir arada tutan en ufacık katkı ve eyleme bir kez daha teşekkür ederim.

Zorlu “Bir ağabeyleri ve öğretmenleri olarak tüm evlatlarımız için eğitim süreçleri boyunca elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım”

Peki yeri gelmişken kursların nelere ihtiyacı var Sayın Başkan?

Atila Zorlu: Zor ama çok güzel bir coğrafyamız var. Hani derler ya “coğrafya kaderdir” Kaderimiz buymuş demek yerine, inancımızın emrettiği şekilde çalışmaya ve umut etmeye  devam edeceğiz. Vazife kutsalımız şehrül eminlik sorumluluğum bir yana, bir ağabeyleri, öğretmenleri olarak tüm Taşeli bölgesindeki evlatlarımız için eğitim süreçleri boyunca elimden ne geliyorsa yapmaya hazır olduğumu bilmelerini isterim.
Belki dünyayı kökten değiştiremeyiz. Ama birlikte atılan adımlar, iyilikler ve güzellikler ile daha yaşanılacak bir yer haline getirebiliriz. Bardağın hoş tarafıyla ilgileneceğiz, daha hoş olması için neler yapabilirizi birlikte düşüneceğiz. Kursiyerlerimiz ve akademik kadromuz uyumlu bir süreç yaşıyor. Bu bize güç ve ilham vermiştir.
Sorunuza gelince... Bir çocuk ne istemez ki! Soruya soruyla karşılık vermeyi sevmem ama bir çocuğun hayallerine giden yolda, yolculuğuna eşlik etmek isteyen, umuduna el vermek isteyen herkese bu merkezin kapısı açıktır.
Eğitimde fırsat eşitliği sunma adına imkanlarımız ve hayırsever vatandaşlarımızla her türlü desteği sağlamaya çalışıyoruz. Kursiyerlerimize kek ve meyve suyu ücretsiz olarak ikram ediyoruz. Akıl oyunları sınıfı oluşturduk; satranç, tabu gibi oyunlar oynanıp, teşvik edici yarışma ve turnuvalar düzenleyeceğiz. Kısa zamanda, görsel sanatlar ve müzikle ilgili çalışmalar da yapmayı planlıyoruz. Bir de kurslarımıza iştirak eden öğrencilerimiz için oturup, dinlenip, sohbet edecekleri bir sınıf daha oluşturduk. Burada kursiyerlerimize çayikramımız olacak. Hep söyledim, bizi bir arada tutan her türlü eylem ve düşünceye, evlatlarımıza ilerleme gücü veren her türlü destek evlatlarımız için kıymetli... Taşelili gençlerimizin geleceğini birlikte inşa etmeye çalıştığımız tüm yol arladaşlarımıza, eğitim gönüllüsü hayırsever hemşerilerimize teşekkür ederim.

Eğitimde fırsat eşitliği adına kıymetli bir proje Sayın Başkan... Peki kurslara herhangi bir katılım şartı var?

Atila Zorlu: Kurslara tek katılım şartımızistekli olmalarıdır.  Her türlü desteği sağlama gayretindeyiz ve memnuniyetle ifade etmek istiyorum ki “Ermenek” bunu sahiplendi. Bu bize ayrıca bir şevk veriyor. Kursa gelen evlatlarımıza şunu demek isterim; bir gün hayallerinize kavuştuğunuz gün doğup büyüdüğünüz toprakları unutmayın! Bu toprakların size ve sizden sonraki kardeşlerinize hep ihtiyacı olacak.
Kişisel Gelişim ve Kariyer Merkezimizde maalesef toplumsal bir yara olan “Atanamayan öğretmen” arkadaşları istihdam ederek bir nebze de olsa destek olmak istedik. Bunda da başarılı olduk. İnşallah önümüzdeki süreçlerde hedeflerimiz daha da büyük.
Belediyemizin Sosyal inceleme ağı çalışmalarını sürdürüyoruz. Ailenin gerçek hikayesini öğreniyor ve organize oluyoruz. Yoksullukla mücadelede çözüme katkı sağlamak istiyoruz. Çözüme katkı sağlayacak tüm hemşerilerimi de projeye paydaş olmaya davet ediyorum. Biliyorsunuz daha önce belediye imkanlarımız ölçüsünde kara kışta iyilik hareketlerimiz oldu. Keza yine pandemi döneminde oldu.
Personelimizle “Sosyal etüt çalışması yapıyoruz” Bir nevi Ermenek’in röntgenini çekiyoruz. Arkadaşlarımızın saha çalışmaları esnasında acil ihtiyacı olanlara (tıbbi, maddi, kitap desteği gibi) hemen yardımcı olduk. Çalışmanın birinci aşaması tamamlandı. İkinci aşamaya geçiyoruz; analiz ve projelendirme. Vatandaşların talepleri önemli. Birlikte güzel işler yapacağız.
Şehrimizin en büyük sorunu işsizlik! Bütün bu zorlu süreci imkânlarımız ölçüsünde kolaylaştırmak, iyi hale getirmek bizim vazifemiz. İşsizlikle ilgili kısa ve orta vadeli projelerimiz de var. Turizm ve üretim önceliklerimiz arasında. İstihdam ve üretim yapmak isteyenlere kapımız açık.

Üç yıl aradan sonra siz de yeniden tarih dersleri vermeye başladınız. Neler hissetiniz Sayın Zorlu?

Atila Zorlu: Ne yalan söyleyim çok özlemişim. Öğrenciler başka bir dünyanın kapısını açıyor, yorgunluğumuzu alıyor, motivasyonumuzu arttırıyor. Belediyenin yoğun mesaisi içinde hasret giderme fırsatı oldu diyebilirim.  Deniz yıldızının hikayesini bilirsiniz. Eğer bir evladımızın hayatına, hayallerine dokunabilirsek, hayatında bir fark geliştirebilirsek bahtiyar olacağım. Evet ben bir öğretmenim. İyi ki de öğretmenim. Çünkü bu yolda atılan en küçük adımı önemsiyorum. Bu kurslar başlangıç için cansuyu olacak.
Son olarak neler söylemek istersiniz?
Atila Zorlu: Aslında çok şey var söyleyecek...
Türklerin iktisadi hayatına baktığımızda, sosyal yardımlaşma Türk milletinin ahenk içinde yaşamasına katkı sağlamıştır. Şeyh Edebali’nin “İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın” sözü yol göstericimiz olmuş, olmaya da devam edecektir.
Her geçen gün artan yoksulluk karşısında imkanlarımız dahilinde mücadele ediyoruz. Önümüz bayram... Bir anaya, evlada merhem olabilmek dileğimiz. Hiç bir babanın çaresiz kalmadığı, anaların karalar bağlamadığı, evlatlarımızın asla umutsuz olmadığı iyi günlere erişmek dileğimiz... Bir kereye mahsus gıda kolileri dağıtmak değil derdimiz. Bir amacı, bir hayali olan vatandaşımızın yanında olmak niyetimiz. Ruh ve beden sağlığını korumuş bir nesil hedeflerimiz arasında...  Her alanda üretimde seferberlik içinde olmaya devam edeceğiz.  Eğitimde seferberlik önceliğimiz olmaya devam edecek.
Gençlerimizle, yaşlılarımızla, ev kadınlarımızla görüşüyor, fikirlerini önerilerini dinliyoruz. İlçemizi birlikte geliştireceğiz. Belirtecekleri fikirler bizim için her zaman önemli olmuştur. Çoğulcu toplum yapısını ve bu dayanışmayı önemsiyoruz. Dertli bir başa teselli olabilirsek bu dua bize yeter.
İlk, orta, lise ve üniversite öğrencilerimizle sık sık bir araya gelmeye çalışıyoruz. Gözlerindeki ışık bütün yorgunluğumuzu alıyor. Dünya daha yaşanacak bir yer haline geliyor. Kendi koşullarımızda düşünmeye, mesajdan çok manaya, yasak savmaktan çok attığımız ve atacağımız adımlarla katkıda bulunmaya, çözüm odaklı hizmetler üretmeye itina edeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Türk-İslam alemi olmak üzere, tüm hemşerilerimin Uyanış Ailesi ve okurlarınızın Ramazan Bayramlarını tebrik ediyor; iyiliğe, güzelliğe ve hayra vesile olmasını diliyorum.