Ateş, Pamukçu ve Taş'ın Karamanoğlu Mehmet Bey'in Torunlarına Selamı Var

TAKİP ET

Karaman Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı Başkanı Veli Bozkır'ın girişimleriyle 744. Türk Dil Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Türk Pop Müziğinin unutulmaz seslerinden Erol Evgin'in ardından Habertürk Televizyonu Genel Müdürü ve Programcısı Veyis Ateş, TRT'nin usta sunucusu Yasemin Pamukçu ile usta yorumcu sanatçı Ayşe Taş'da Karamanlıların Türk Dil Bayramını kutladılar.

Habertürk Televizyonunun 19.00 haberlerinin başında Veyis Ateş, “744 yıl önce Karamanoğlu Mehmet Beyin yayınladığı fermanla Türkçenin resmi devlet dili ilan edilişinin yıldönümünü ve Karamanlıların Dil bayramını kutlarım” dedi.

TRT sunucusu Yasemin Pamukçu’da, “Merhaba sevgili Karamanlılar. Bugün çok özel bir gün. Bugün Türk Bayramının 744. Yıldönünü kutluyoruz. Ne mutlu ki bize böyle köklü bir dilimiz var. Bizlerin sorumluluğunda elbette bu dili olabildiğince en güzel, en arı şekilde yabancı sözcüklerden en uzak şekliyle gelecek nesillere aktarabilmek ve bırakabilmektir” dedi.

Sanatçı Ayşe Taş’da, “Türkçenin başkenti Karaman’a en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Türk Dil bayramının 744. Yılı tüm Karamanlılara kutlu olsun” dedi.



karaman türk dil bayramı karamanoğlu mehmetbey veyis ateş yasemin pamukçu ayşe taş karev veli bozkır