ATATÜRK KÜLTÜR DİL VE TARİH YÜKSEK KURUMU BAŞKANI'NA ZİYARET

TAKİP ET

Ankara Karamanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Veli Bozkır açıklamasında;

“Bilindiği üzere 2017 yılı Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Türk Dili Yılı ilan edildi. Konu ile alakalı duygu ve düşüncelerimizi paylaşmak önerilerimizi sunmak üzere Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Sayın Prof. Dr. Derya ÖRS’e ziyarette bulunduk. 
    Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı hemşerimiz Sayın Metin Kıratlı ile birlikte gerçekleştirdiğimiz ziyarette; Türkçe ile ilgili son yıllarda meydana gelen bozulma ve kurumların belediyelerin, vatandaşların diline sahip çıkmaması ve önlem alınmaz, bilinç oluşturulamaz ise 30 yıl sonra Türkçe’mizin çok daha fazla yıpranmış olacağını konuştuk. Türkçe’nin bilim dili olması, yabancı dilin öğrenilmesini ancak yabancı dilde eğitimin doğru olmadığını dile getirdik. Şehirlerimizde işyeri tabelalarındaki kirlenmenin had safhada olduğu, turistik bölgelerde ise neredeyse hiç Türkçe isim kullanılmadığı ve kimliğimiz Türkçemizi kaybetmekte olduğumuzu dile getirdik.
Derneğimiz çalışmaları ile ilgili kısa bir bilgi aktarılmasının ardından, bundan sonraki süreçte     Türkçe konusunda derneğimizin Türk Dil Kurumu ile birlikte çalışmalar yapma isteğimizi ilettik. 
    Başkan Prof. Dr. Derya ÖRS ziyaretimiz ve Türkçe duyarlılığımızdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu yılın Türk dili yılı ilan edilmesi ve Başbakanlık genelgesinin ardından, belediyelerden, bürokrasiden, sivil toplum kuruluşlarından hatta vatandaşlardan bir tepki olmamasına üzüldüklerini derneğimizin bu konuda göstermiş olduğu duyarlılığın kendilerini son derece mutlu ettiğini ve önümüzdeki günlerde Türk Dil Kurumu ile derneğimiz arasında bir toplantı yapılmasının uygun olacağını dile getirdiler. 
    Yoğun mesaisinin arasında vakit ayırıp bu önemli görüşmeye gelen Karaman sevdalısı hemşerimiz Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Metin Kıratlı’ya ve Anadolu sıcaklığında samimi bir şekilde bizi ağırlayan Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Sayın Prof. Dr. Derya ÖRS’e çok teşekkür ederiz. “dedi.