At Hırsızlarının Uyguladığı Yöntem Pes Dedirtti

TAKİP ET

Karadağ'da doğal hayatlarında yaşayan Yılkı Atlarına dadanan hırsızlar uyguladıkları yöntemle pes dedirtti.

At hırsızları, yılkı atlarının su ihtiyaçlarını gidermek için yapılan havuza demir direk montaj ederek iplerle ilmekli tuzak kurup atları bu yöntemle yakalamak isterken Jandarmaya suçüstü yakalandılar.

Edinilen bilgiye göre Üçkuyu köyü mevkiinde 8 Haziran Perşembe günü saat 14.00 sıralarında Karaman İl Jandarma Komutanlığı TEM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bildirilen 5199 Sayılı Kanuna Muhalefet olayına Çevre, Doğa ve Hayvan Koruma timi ile müştereken müdahale ederek A.S (52) ve T.A.(42) isimli iki şahsın yılkı atlarını yakalamak için Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nün yapmış olduğu hayvan sulama havuzuna demir direk montajlayarak, iplerle ilmekli tuzak yaptıkları tespit edildi.

Olay yeri ve çevresinde yapılan kontrollerde şüpheli şahıslara ait olan 1 Adet havalı tüfek (uyuşturucu enjektör atıcısı), 30 boğum ilmek atılmış ip, 10 adet demir direk Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından muhafaza altına alınırken şahıslara idari para cezası uygulandı.

Meydana gelen olay ile ilgili olarak nöbetçi Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek alınan talimatlar doğrultusunda adli tahkikata başlanıldığı açıklandı.