ASKERE ALMADA "E" YOKLAMA DEVRİ

TAKİP ET

Milli Savunma Bakanlığı’nın 7 Nisan 2018 tarihli yayınlandığı E-Yoklama Uygulama Emrini Karaman Askerlik ŞubesiBaşkanı Albay Yurdakul Kazım TÜRKMEN tarafından Karaman kamuoyuna duyuruldu.

Türkmen duyuruda şu ifadelere yer verdi; “Askerlik çağına gelmiş vatandaşlarımızın sağlık muayenesi yapılarak askere elverişli olup olmadıklarının belirlenmesi için yapılan yoklamanın, teknolojiye uygun olarak yapılması amacıyla Sağlık Bakanlığı bilgi sisteminden de istifade edilerek vatandaş odaklı kolay ve etkin yapıya kavuşturulması maksadıyla, Milli Savunma Bakanlığı Askerealma Genel Müdürlüğü ile Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü arasında veTÜRKSAT Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü arasında geliştirilen işbirliği neticesinde E-Yoklama Projesinin tüm yurt genelinde uygulanmasına 14 Mayıs 2018 Tarihinden itibaren e-devlet kapısı üzerinden başlanılacağı ilgili emir ile emredilmiştir.” dedi.

Askere almada “E” Yoklamada yapılacaklar şöyle açıklandı:

14 Mayıs 2018 tarihinden itibaren “Askerlik Yoklaması” işlemleri E-Devlet üzerinden yürütülecektir. Yükümlülerin bu aşamada yapacağı işlemler aşağıda E-Yoklama olarak sıralanmıştır. Askerlik yoklaması işleminizi askerlik şubesine gitmeden e-yoklama üzerinden başlatılabilecek ve aile hekiminize giderek işlemlerinizi yaptırabileceksiniz.

E-yoklama’da yükümlülerin yapacağı işlemler

PTT şubesinden e-devlet şifresi alacaklar.

İnternete bağlı herhangi bilgisayar veya telefon aracılığıyla internet arama motorundan “www.turkiye.gov.tr”adresine girerek sırasıyla asal yoklama işlemleri asal yoklama başvurusu linkinden;

Askeralma yoklama işlemleri yükümlü kullanım Kılavuzuna ulaşabilecek ve e-yoklama işlemine başlayacaktır.

Fotoğraf webcam ile çekilecek ya da güncel vesikalık fotoğraf formatında tarayıcı veya usb bağlantılı cihazlarla fotoğrafı e-devlet sistemine yükleyecektir.

Sınıflandırmaya esas ek bilgi formuyoklamada uygulanacak sağlık durumu hakkında bilgi formunu dolduracaktır. Askerlik yoklama işlemlerini zamanında yaptırmayan yükümlülerin cezalı duruma düşecekleri için, e-yoklama başvuru işlemlerini zamanında yaptırmaları menfaatleri icabıdır.

Askerlik Şubesi Başkanı

Not1:   ( yükümlüler formların çıktılarını almadan kayıtlı

bulunduğu aile hekimine nüfus cüzdanı ve varsa sağlık durumlarına ilişkin raporları ile müracaat edeceklerdir.)

Not2:   ikamet adresi başka ilde olanlar e-devlet kapısı

(sağlık bakanlığı e-nabız) üzerinden bulunduğu ildeki aile hekimlerinden birini tanımladıktan sonra e-yoklama işlemlerini tamamlayacaklardır.