Aşırı Yağış Nedeniyle Zarar Gören ve Ulaşıma Kapatılan Konya-Ankara YHT Hattı Onarıldı

TAKİP ET

Konya-Ankara Yüksek Hızlı Tren seferleri, dün yaşanan yoğun yağışlar sonrası oluşan selin tren hattına zarar verirken, menfezde de yer yer çökmeler meydana geldi. Konya- Ankara YHT seferleri aşırı yağışlar nedeniyle akşam saatlerinde durduruldu.

Yoğun yağış sonrası hatlar kamera odalarından izlenmeye alındı. Konya-Ankara hattının 42. kilometresinde rayların bir bölümünün su altında kaldığı tespit edildi. Herhangi bir kaza ve arıza riskine karşı bugünkü seferler iptal edildi.

Karşılıklı iptal edilen Ankara-Konya ve İstanbul-Konya tren seferlerinin bilet ücretleri yolculara kesintisiz olarak iade edildi.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğünden yapılan ilk açıklamaya göre, Ankara-Konya YHT hattının Sarayönü mevkiindeki sel bölgesine bakım onarım ekipleri sevk edildi. Ekipler, hattın onarımına başladı. Teknik ekibin incelemeleri ve gerekli önlemlerin alınması sonrasında yol bugün yeniden trafiğe açıldı.

KONYA-ANKARA YHT SEFERLERİ YENİDEN BAŞLADI

TCDD’den konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Konya Sarayönü mevkiindeki sel bölgesinde gerçekleştirilen bakım ve onarım çalışmaları tamamlanarak Konya - Ankara YHT hattı demiryolu ulaşımına ve YHT işletmeciliğine açılmıştır. 04.07.2021 tarihi itibari ile Ankara-Konya-Ankara ve İstanbul-Konya-İstanbul arasında tüm YHT ler normal saatlerinde işletilecektir” dendi.

yht ankara-konya tren hattı ulaşıma kapandı