ARICILIK SEKTÖRÜ GELİŞTİRİLECEK

TAKİP ET

Karaman'da Arıcılık sektöründe boy gösteren üreticilere yönelik düzenlenen eğitim seminerinde sektörün gelişimine katkı sğalayacak fikirler anlatıldı.

Piri Reis Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa Vali Murat Koca, Vali Yardımcısı Dr. Sezer Işıktaş, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Bahri Yılmaz, Hacettepe Üniversitesi Arı ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkez (HARÜM)Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Aslı Özkırımlı, Karaman Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Gürsel Sayan, çevre il e ilçelerden gelen birlik başkanları ve arıcılar katıldı.

Arıcılık sektörünün canlanması ve arıcılıkta istenilen hedeflere ulaşılması amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Karaman Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen “Arı Sağlığı‘’ konulu konferansa katıldı.
Karaman Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Gürsel Sayan'ın açılış konuşması ile başlayan konferansta, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Haşim Keskin’in Karaman’ın arıcılık konusundaki konumu ve yeri hakkında verdiği bilgiler vermesinin ardından Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Bahri Yılmaz, arıcılığın tarihçesi ile Türkiye ve Dünyadaki arıcılık faaliyetleri hakkında katılımcılara bir sunum gerçekleştirdi.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Hacettepe Üniversitesi Arı ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkez Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Aslı Özkırımlı da katılımcılara arıcılık faaliyetlerinin canlanması ve sektörün gelişmesine yönelik olarak Arı Sağlığının önemi konusunda katılımcılara bilgiler verdi.
Konferans öncesinde ilimizde düzenlenen “Arı Sağlığı” konulu konferansa katkılarından dolayı Doç. Dr. Aslı Kırımlı’ya Vali Murat Koca tarafından bir plaket verildi.