Arıcılarımıza Teknik Gezi Düzenlendi

TAKİP ET

Karaman Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “İlimizde uygulanmakta olan ve bir kısım finansmanı Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonundan (IFAD) sağlanan Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi (GTHKP) Çiftçilerin ve Çiftçi Örgütlerinin Kapasitelerinin Geliştirilmesi Çalışmaları kapsamında Muğla iline 27-29 Eylül 2023 tarihleri arasında eğitim ve teknik gezi düzenlenmiştir.
Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi ile üreticilerin daha yüksek verimlilikte üretim yapmaları desteklenmekte olup bu kapsamda 2022 yılında modern arı kovanları desteklenmiş olup bu yıl ise arıcılık barınakları ve tesisleri desteklenmektedir. GTHKP’nin ikinci bileşeni ile çiftçilerin gelirlerinin gelişmiş pazar bilgisi ve bağlantıları yoluyla artırılması hedeflenmektedir.
Projenin Pazara Erişiminin Güçlendirilmesi başlıklı ikinci bileşeninin öncelikli hedefi de bu çerçevede üreticilerin/çiftçilerin gelirlerinin gelişmiş pazar bilgisi ve bağlantıları yoluyla artırılmasıdır. Bu kapsamda hali hazırda önemli ölçüde yerel pazara erişebilen proje sahasındaki üreticilerin daha geniş pazar bilgisine sahip olması, proje sahası dışında ticari ilişkiler kurabilmesi, sektörünün büyüklüğünü, farklı üretim yöntemlerini yerinde görebilmesi için Türkiye’de arı ürünleri üretiminde lider konumda bulunan Muğla iline bir ziyaret düzenlenmiştir” denildi.
 






karaman arıcılar