ARAZİLER SUYA KAVUŞACAK

TAKİP ET

Yılangömü göleti ve sulamasının inşaat sözleşmesi imzalandı.

*Projenin tamamlanmasıyla brüt 610 dekar zirai arazi suya kavuşacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen, tamamlandığında Karaman’da brüt 610 dekar zirai araziyi suya kavuşturacak Yılangömü Göleti ve Sulaması inşaatının sözleşmesi imzalandı.
Projenin İhale Bedeli 3 Milyon 987 Bin TL
Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun da yakından takip ettiği projenin, 7 Ağustos 2015 tarihinde inşaat sözleşmesi imzalandı. Sözleşme süresi 750 takvim günü olarak belirlenen proje
3 milyon 987 bin TL’ye mal olacak.
Prof. Dr. Veysel Eroğlu “YılangömüGöleti veSulaması’nı en kısa zamanda hizmete alacağız. Proje ile Karaman’ın münbit topraklarına bereket katacağız, bölgenin toprakları suya doyacak ve çiftçilerimizin yüzü gülecek” dedi.
Brüt 610 Dekar Zirai Arazi Suya Kavuşacak
DSİ tarafından yapılacak proje kapsamında talvegden yüksekliği 24.70 metre ve gövde hacmi 97 bin 681 m3 olan kil çekirdek kaya dolgu gövde, 10 metre genişliğinde ve 73.5 metre uzunluğunda karşıdan alışlı dolu savak yapısı yapılacak. 
Ayrıca hizmete alındığında brüt 610 dekar zirai araziyi suyla buluşturacak olan projeye 143 metre uzunluğunda beton kılıflı 800 mm çaplı çelik borulu derivasyon-dipsavak yapısı, toplam boru uzunluğu 6 bin 740 metre olan sulama şebekesi de yapılacak.